Irkçı güzellik kraliçesi liselilerin de beynini yıkamış!

Miss Hitler adlı güzellik yarışmasına katılan 23 yaşındaki kadın, 15 yaşındaki lise öğrencilerinin beyinlerini yıkıyor ve örgüte katılmaya ikna ediyordu. 4 kişi yasadışı Neo-Nazi grubuna üye olmaktan tutuklandı.

This browser does not support the video element.

Dünyanın dört bir yanında George Floyd'un öldürülmesine ırkçılığa karşı protestolar sürerken, İngiltere'de dün görülen bir duruşma gündemin birinci maddesi haline geldi.

"Miss Hitler" güzellik yarışması katılımcısı Alice Cutter'la ve eski nişanlısı, yasaklı aşırı sağcı örgüt Ulusal Eylem'e üyelikten hapis cezası aldı. Birleşik Krallık'ta aralarında "Miss Hitler" adlı güzellik yarışmasının katılımcılarından Alice Cutter da dahil 4 kişi yasadışı Neo-Nazi grubu Ulusal Eylem'e üye olmaktan tutuklandı.

Cutter, "Miss Hitler" adlı güzellik yarışmasına "Miss Buchenwald" lakabıyla katılmıştı. Buchenwald, İkinci Dünya Savaşı'nda Naziler'in kurduğu ölüm kamplarından birinin adı. Cutter örgütün "Hitler Haklıydı" afişleri açtığı gösterilere katılsa da Ulusal Eylem üyesi olduğunu reddetti. Ancak savcılığa göre Cutter, çevresindeki liseli çocukları da beyinlerini yıkayıp ikna ederek gruba üye yapmaya çalışıyordu.

Nişanlısıyla birlikte Yorkshire'da yaşayan Alice Cutter, 15-16 yaşındaki gençleri örgütün gençlik kollarına dahil etmek için çaba harcıyordu. Mahkemede jüriye Cutter'ın sinagoglara zehirli gazla saldırılması ve bir Yahudi'nin başıyla futbol oynanması hakkında "şaka yaptığı" mesajları da gösterildi.

Haberin Devamı

Cutter'ın eski partneri Jones'un ise örgütün yasaklanmasından sonra devamında önemli rol oynadığı açıklandı. Batı Midlands Terörle Mücadele Birimi'nden Dedektif Şefi Kenny Bell, Ulusal Eylem'in 'silah ve aşırı ideolojilerinin yayılması için başka insanlar toplamaya çalışarak' bir ırk savaşına hazırlanmak istediğini söyledi.

Cutter, Facebook üzerinden 24 yaşındaki Alex Deakin ile arakdaş olduktan sonra gruba katıldı. Daha sonra da Ulusal Eylem'in kurucusu olan Ben Raymond tarafından düzenlenen güzellik yarışması "Miss Hitler"e katıldı.

Cutter, yarışmaya katılmasının sebebinin ise, Alex Deakin'in kendisine çok ısrar etmesi olduğunu, daha önce hiçbir yarışmaya katılmadığını, bu gibi şeylerin normalde yapacağı şeyler olmadığını ileri sürdü.

Mahkemeye yarışma katılma sebeplerini anlatan Cutter, "Yeni arkadaşlar edinmiş ve çevremi geliştirmiştim. Onların benden istediği şeyi yapmayarak arkadaşlığımızı bozmak istemedim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Savcılar Cutter ve Jones'un beraber yaşadığı evde Nazilerin kullandığı aletler, svastika sembollü küpe ve eşarplar, muşta ve birden fazla bıçak bulunduğunu da belirtti.

2013'te kurulan Ulusal Eylem adlı Neo-Nazi örgüt, 2016'da İşçi Partili Jo Cox'un öldürümesinin ardından resmi Twitter hesabından cinayeti destekleyen mesajlar yayınlamış, aynı yıl "terör" bağlantıları nedeniyle yasaklanmıştı.

Ulusal Eylem aynı zamanda Birleşik Krallık'ta II. Dünya Savaşı'ndan bu yana yasaklanan ilk aşırı sağcı grup olma özelliği taşıyor. Ulusal Eylem aynı zamanda Birleşik Krallık'ta II. Dünya Savaşı'ndan bu yana yasaklanan ilk aşırı sağcı grup olma özelliği taşıyor.

23 yaşındaki Alice Cutter 3 yıl, Cutter'ın eski partneri 25 yaşındaki Mark Jones 5 buçuk yıl hapis cezası aldı. Yargılanan diğer iki kişi 24 yaşındaki Garry Jack ve 19 yaşındaki Connor Scothern de sırasıyla 4 buçuk yıl ve 1 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.