"Neyse projelerimize dönelim" diyerek Kılıçdaroğlu 'Bay Kemal'in Tahtası' videosunu paylaştı! Proje için 2 ili işaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ekonomi projelerini anlattığı 'Bay Kemal'in Tahtası' videolarının altıncısını sosyal medya hesabından paylaştı. "Her yıl 20 milyar dolar cari açığı kapatacağız" diyen Kılıçdaroğlu, Adana ve Tekirdağ'a Petro Kimya Özel Bölgesi kurulacağını söyledi.

This browser does not support the video element.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "Bay Kemal’in Tahtası-6" başlıklı yeni bir video paylaştı. 'Bay Kemal'in Tahtası' serisinin altıncı videosunu "Neyse projelerimize dönelim. Bugünkü konumuz Petrokimya Özel Ekonomi Bölgeleri" notuyla paylaşan Kılıçdaroğlu, "Tüm Türkiye'nin yeniden üretmesini sağlayacak, Türkiye'yi zenginleştirecek ve daha önemlisi bu zenginliği adil bir şekilde tüm halka yayacak projelerimi anlatmaya devam ediyorum." ifadelerini kullandı. "Her yıl 20 milyar dolar cari açığı kapatacağız" diyen Kılıçdaroğlu, iki kenti işaret etti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

“Sevgili halkım hoş geldiniz. Tüm Türkiye’nin yeniden üretmesini sağlayacak, Türkiye’yi zenginleştirecek ve daha önemlisi bu zenginliği adil bir şekilde tüm halka yaraycak projelerimi anlatmaya devam ediyorum. Bugün konumuz Petro kimya Özel Ekonomi Bölgeleri.

“HER YIL 20 MİLYAR DOLAR CARİ AÇIK KAPATACAĞIZ”
Türkiye’nin cari açığının en önemli kalemlerinden biri Petro Kimya Sanayi. Cari açığın yüzde 3o’u Petro kimya ürünlerinin ithalatından kaynaklı. Biz bu ürünleri kendi ülkemizde üreteceğiz. Böylelikle her yıl 20 milyar dolar cari açığı kapatacağız.

Haberin Devamı

İki Petro Kimya Özel Bölgesi oluşturacağız. Bu bölgelerin birini Adana Yumurtalık’ta diğerini ise Tekirdağ Marmara Ereğli’sinde kuracağız. toplamı yaklaşık 40 bin dekar alandan oluşan bu bölgede rekabetçi, kaliteli Petro Kimya ürünleri işlenecek.

10 YILDA 30 MİLYAR DOLAR DOĞRUDAN YATIRIM HEDEFİ
Kamu Özel Sektör işbirliği ile üretim yapacağız. Bu bölgelerde aynı zamanda yüksek kapasiteli petrol ve petrol ürünleri depolanacak, işlenecek ve sevk edilecek. Projeye ek olarak limanlar, fabrikalar inşa edilecek. 15 bin kişi doğrudan istihdam edilecek. Kamu altyapı yatırımları 1.5 milyar dolar olacak. Bölgenin ilk etapta 6 milyar doalr yatırım almasını ve 10 yılda 30 milyar dolar doğrudan yatırım çekmesini hedefliyoruz.

“YEŞİL ÜRETİME YATIRIM YAPACAĞIZ”
Üstelik bu üretimi yenilikçi teknolojilerle gerçekleştireceğiz. Yeşil üretime yatırım yapacağız. Türkiye’nin endüstriyel dönüşümünü biz gerçekleştireceğiz. Bu projeyi iktidarımızın ilk yılında gerçekleştirmeye başlayacağız. Çünkü Türkiye zenginleşmeyi hak ediyor.

Evet sevgili halkım Türkiye’yi kalıcı refaha kavuşturacak projelerimizi anlatmaya devam edeceğim. Türkiye zenginleşecek, halk zenginleşecek. Aş için, iş için, huzur için; unutmayın, geliyoruz! Sana söz, kalın sağlıcakla!”