Okul bahçesindeki toprağı patates aramak için kazan çocuğun karşısına çıkan şey ülkeyi ayağa kaldırdı. Devlet bölgeye el koydu

Okul bahçesindeki toprağı ceza olarak patates aramak için kazmaya başlayan çocuk, karşısına çıkan kalıntıları bulunca tüm ülkeyi ayağa kaldırdı. Toprağın altından çıkacak pek çok kalıntının ilkini bulan çocuk, eski bir Mısır heykeli bularak bölgedeki diğer tarihi eserlerin bulunmasına da yol açmış oldu. Devlet tarafından el konulan kalıntının geri kalanı da kazı çalışmalarıyla ortaya çıktı.

Yetmiş bir yıl önce, İskoçya'da bir okul çocuğu, okulunun arazisinde gömülü olan eski Mısır heykelleri ve sanat eserleri koleksiyonunun ilki olan eski bir Mısır heykelini keşfettiğinde ceza olarak patatesleri kazıyordu. Artık araştırmacılar, eserlerin Britanya Adaları'na nasıl ulaştığını nihayet çözdüler. 1952 ile 1984 yılları arasında, Fife ilçesinde II. Dünya Savaşı sırasında askerlerin konakladığı ve daha sonra yatılı okul olarak hizmet veren görkemli bir bina olan Melville House'un arazisinde birkaç antika heykel bulundu.