Ordu, Sakarya, Giresun, Samsun, Trabzon, Düzce, Zonguldak, Kocaeli ve Bartın. Sabaha kötü haberle başladınız. 7'nin altına düşmedi

Ordu, Sakarya, Giresun, Samsun, Trabzon, Düzce, Zonguldak, Kocaeli ve Bartın. Sabaha kötü haberle başladınız. Fındık üretiminin en fazla yapıldığı illerimizde, son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi fındıkta verim endişesine neden oldu. Konu hakkında açıklama yapan uzmanlar, fındığın bu mevsimde soğuklanmaya ihtiyacı olduğu ve bu ihtiyacın ancak 7 santigrat derecenin altında, sıfır derecede mümkün olabildiği açıkladı.

Ordu, Sakarya, Giresun, Samsun, Trabzon, Düzce, Zonguldak, Kocaeli ve Bartın. Sabaha kötü haberle başladınız. Fındık üretiminin en fazla yapıldığı illerimizde, son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi fındıkta verim endişesine neden oldu. Uzmanlar, fındığın soğuklanmaya (üşümeye) ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek "Bu ihtiyacı 7 santigrat derecenin altında sıfır derecede olduğu zaman mümkün olacaktır. Fındıktaki soğuklanma ihtiyacı bitki çeşidine göre 400 saatten bin 300 saate kadar değişmektedir."