Osmanlı'ya 400 yıl boyunca ev sahipliği yapmış müzede eser sayısı 60'dan 300'e yükseldi. Her biri çok önemli olan tarihi eserler ziyaretçilerini bekliyor

Osmanlı'ya 400 yıl boyunca ev sahipliği Topkapı Saray'ında gerçekleştirilen titiz çalışma sonrasında eser sayısı 60'dan 300'e yükseldi. Bununla birlikte çok önemli koleksiyonların bulunduğu müzede yapılan yeni sergileme düzeni, her eseri çok daha güzel bir biçimde ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Osmanlı'ya 400 yıl boyunca ev sahipliği Topkapı Saray'ında gerçekleştirilen titiz çalışma sonrasında eser sayısı 60'dan 300'e yükseldi. Bununla birlikte çok önemli koleksiyonların bulunduğu müzede yapılan yeni sergileme düzeni, her eseri çok daha güzel bir biçimde ziyaretçileriyle buluşturuyor. Fatih’teki Milli Saraylar Mukaddes Emanetler Dairesi'nde birçok önemli tarihi eser bulunuyor. Kutsal Emanetlerin başında Hz. Muhammed'e ait Hırka-i Saadet, peygamberimizin kılıcı, Uhud Savaşı'nda kırılan dişinin saklandığı mahfaza, mektupları, sakalı ve ayak izi de bu bölümde bulunuyor.