Otlaklar kurak olunca otoyol kenarına getirdikleri büyükbaş hayvanları yüzünden çiftçilerin başları belada... Ya kazada ölecekler ya da açlıktan ölecekler

Büyükbaş hayvan sahipleri, zor günler geçiriyor. Otlaklarda meydana gelen kuraklık sebebiyle hayvanlarını otlatacak yer bulamayan çiftçiler, hayvanlarını otoyol kenarındaki bölgelere yönlendirmeye başlayınca yetkililer alarm verdi. Yasalara aykırı olan bu durum, çiftçilere pahalıya patlayabilir. Otoyol kenarında kazalara sebep olduğu için hayvanların bölgede otlatılması yasak. Bu sebeple çiftçilere yüksek para cezaları kesilebilir.

Güney ve orta Tayvan'daki uzun süreli kuraklık, artık çoraklaşan ve yerel sığırların otlatılmasını desteklemek için yetersiz kalan otlakları etkiliyor. Bazı hayvan sahipleri, sığırlarını otlatmak için il karayollarının yakınına taşıyarak, yaklaşmakta olan arabalar için potansiyel bir risk oluşturarak tehlikeli faaliyetlerde bulunuyorlar. UDN'ye göre bu tür eylemler tedbirsiz olmakla kalmaz, aynı zamanda yerel yasalara da aykırıdır.