Pandemide organize suç örgütleri sosyal medyaya kaydı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının raporunda dikkat çeken bir detay yer aldı. Rapora göre organize suç örgütleri pandemide sokaklar boşalınca sosyal medyaya kaymış.

This browser does not support the video element.

Koronavirüs salgınıyla birlikte organize suç örgütleri de yöntem değiştirdi. Sokaklar ve mekanlar boşalınca çeteler sosyal medyaya kaydı.

TV100 Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı 2020 yılı faaliyet raporuna ulaştı.

Raporda 2020 yılı içerisinde 176 operasyon gerçekleşti 2 bin 676 kişiye işlem yapıldığı belirtildi.

Organize suç örgütleri ile ilgili yapılan tespitlerde dikkat çekici bir detay yer aldı. buna göre suç örgütleri pandemide sokaklar ve mekanlar boşalınca sosyal medyaya kaydı.

Haberin Devamı

Raporda “son dönemlerde toplumun genelinde artan sosyal medya kullanımı ile birlikte illegal yapılara ekstra bir alan yaratılmış” ifadeleri kullanıldı. 

Organize suç örgütü mensuplarının farklı sosyal medya platformlarında tehdit ve şantaj paylaşımlarında bulunarak toplumun genel olarak huzurunu ve asayişini bozduğu belirtilen raporda sosyal medya paylaşımları ile ilgili önemli operasyonlar yapıldığı vurgulandı.

Operasyonların illere göre dağılımı

Operasyonların yüzde 56’sı İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Bursa, Tekirdağ, Antalya Muğla ve İzmir de yapıldı. 

Haberin Devamı

Suç örgütlerine karşı en çok operasyon yapılan 25 operasyonu ile istanbul olurken en az operasyonun yapıldığı il ise sakarya oldu.

Hazırlanan 2020 yılı faaliyet raporunda bazı suç oranlarında sınırlarda alının tedbirler ile pandemi sürecinde yapılan tam kapanmaların silah kaçakçılığında azalma neden olduğuna da dikkat çekildi.