Pandemide son oyun: Gramaj eksikliği!

Salgın tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı endişelerini fırsat bilen bazı satıcılar gramaj hilesine başvuruyor. Yetkililer böyle durumlarda fotoğraf alarak 'Ticaret İl Müdürlüklerine ve zabıtaya başvurun' uyarısında bulundu.

Koronavirüs sokağa çıkma yasakları sürecinde satıcılar, elindeki ürünleri fahiş fiyatlara satmaya başladı. Şikayetler ile Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı incelemeler sonucu bazı işletmelere ceza kesildi. Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, fiyat artışı yapmayan firmaların bile ürünlerinin gramajlarını düşürebildiklerini söyledi. 

'Ticaret İl Müdürlüklerine ve zabıtaya bildirin'

Tüketicilerin bu tür şikayetleri nereye yapacaklarını bilmediklerini söyleyen Gündüz, “Pandemi sürecinde bazı ürünlerin fiyatlarının çok artması ve stok yapılması en çok gelen şikayetlerden biriydi. Bazı ürünlerin fiyatları yüzde 60'a kadar artış gösterdi. Bakanlığımız şikayetler üzerine bununla ilgili önlem alarak önüne geçmiştir. Tüketici fahiş fiyat artışlarını Ticaret İl Müdürlüklerine ve zabıtaya bildirmeli. Fiyatı fahiş şekilde yükselen ürünün fotoğrafını çekip şikayette bulunsunlar" dedi.

Sonraki Haber