Selçuk Özdağ tv100 ekranlarında hakkında çıkan iddiaları yanıtladı

Selçuk Özdağ tv100 ekranlarında canlı yayına bağlandı. Özdağ, hakkında çıkan iddialara yanıt verdi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ uğradığı saldırı ve hakkında çıkan iddialarla ilgili tv100 ekranlarında yayınlanan Sağlı Sollu porgramına canlı yayında bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Selçuk Özdağ, bir üniversitede hakkında çıkan iddialarla ilgili olarak Gazeteci Metin Özkan’a “İlişki içerisinde olduğum bir bayan öğrenci ile ilgili bir üniversiteye öğretim elemanı olarak aldığımı söylüyorsunuz. İddianızı ispat etmezseniz müsterihsiniz” dedi. 

Selçuk Özdağ’ın açıklamaları şöyle;

- Benim hakkımdaki iddialar doğru değil. Benim hakkımda açılmış bir tek dava yok. Bu iddialarla ilgili bir tek mahkeme yok. Karar yok, varsa çıkarın ve bunları açıklayın. Bunlar çok ayıplı işler. 

Haberin Devamı

- Milletvekili olmadan önceki 87 yılından itibaren Ankara'daki evime, daha sonra Manisa'daki, ve Muğla'daki evime daha sonra tekrar milletvekili olduktan sonra Ankara'daki evime hiçbir polis baskını olmamıştır. Hiçbir arama yapılmamıştır. 

- Üniversiteden 3 defa atıldım. 

- Üniversiteden üçüncü kez atıldıktan sonra odamın boşaltılması istendi. Bende odamı boşaltmayacağımı ve orda yüzlerce kitabımın evraklarımın olduğunu bir komisyon tutmanızı ve boşaltılmasını istedim. 

“7-8 tane dernek kaşesi çıktı”

Haberin Devamı

- Bir komisyon tuttular ve boşalttılar. Sonra benim evime gönderdiler. Burada 7-8 tane dernek kaşesinin olduğunu ve bunu savcılığa verdiklerini söylediler. Savcılık beni ifadeye çağırdı.

- Bu derneklerin olmadığını tespit etti ve benim bu derneklerle herhangi bir alakam olmadığını bu derneklerin olmaması nedeniyle ve onların sahte kaşe olması nedeniyle takipsizlik kararı geldi. Daha sonra bunlar Yediemin'e alındı ve yıllarca da orada tutuldu.

- İlişki içerisinde olduğum bir bayan öğrenci ile ilgili bir üniversiteye öğretim elemanı olarak aldığımı söylüyorsunuz. İddianız ispat etmezseniz müsterihsiniz. Kimi, hangi bölüme almışım, hangi rektörü aramışım açıklayın lütfen. Bunlarla ilgili böyle bir soruşturma geçirmedim. Sadece üniversiteden 3 defa atıldım. 

"15 ay önce Selçuk Özdağ kapımızın zilini çaldı, geceydi"

Haberin Devamı

- 28 Şubat döneminde bir gün sadece bir hoca ile ilgili dilekçe yazmıştım ve o dilekçeden sonra bir öğrenci, 15 ay önce Selçuk Özdağ kapımızın zilini çaldı, geceydi aynadan baktık. Selçuk Özdağ hocaydı ve diğer arkadaşıma çağırdım o da Selçuk Özdağ olarak gördü demiş. 

-Daha sonra bu konuyla ilgili hafızamı zorladım. Bir öğretim üyesi arkadaşım var. Okul arkadaşım. Onlar beni o bölgede yemeğe çağırmışlardı. Ben oraya gittim. Bir zile bastığımı hatırlıyorum ve daha sonra aradım kendisini “Bana adres veriyorsunuz, açmıyorsunuz kapıyı” dedim. Sonra dediler ki; karşı blok. Çünkü bütün evler birbirine benziyor orada. Hepsi aynı şekilde yapılan binalar.

Bu durumla ilgili herhangi bir iddia, itham ya da soruşturma geçirmedim. 

Öğretim elemanlari şikayet etti iddiası

- Metin Bey diyor ki; Orada bir Öğretim elemanlarının araçlarının tekerlerii kesilmiş. Ben kesmişim. Daha sonra bu öğretim elemanları beni şikayet etmişler. Hayır. Böyle bir soruşturma geçirmedim. Bir soruşturma ve böyle bir iddia yoktur. 

“Yüz kızartıcı herhangi bir suçum olmadı”

- Benim yüz kızartıcı herhangi bir işim olsaydı zaten ben kesinlikle bir Basın Yayın Enformasyon Bölge Müdürlüğü yaptığım üniversiteden 3. kez atıldıktan sonra buraya alınmazdım.  Yüz kızartıcı bir suçum olsa milletvekili Barış Yarkadaş bilir. Milletvekili olamazdım. Yüz kızartıcı suçu olanlar milletvekili olamazlar. Ben ikinci kez tekrar milletvekili oldum. AK Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı oldum. Gelecek Partisi'nin kurucusuydum.

- Metin bey tecrübeli bir gazeteci. Beni de arasaydı keşke... 45 yıldır siyasetin içindeyim. 

- Benimle ilgili bilgi, belge, iddia var ise lütfen savcılığa versinler.

- Bana yapılan bir saldırı var. Bana silahlarla sopalarla saldırdılar. Üzerimde silahım yoktu. İyi ki de yoktu. o çocuklar genç çocuklar, anneleri var, babaları var, sevgilileri var, hayalleri var. Onlar da bana ateş edebilirlerdi. Bir insan kolay yetişmiyor. Kafamda 17 dikiş var. Kolumda, bacaklarımda kırıklar var. 

- Soruşturma bittikten sonra kimin yaptıkları ortaya çıkacak. Belki de 12 eylül gibi farklı şeyler ortaya çıkacaktır. 

Sonraki Haber