Siyaset

Ömer Çelik: Bölgesel savaş istiyorlar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MKYK Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. İsrail ve İran arasındaki gerilime ilişkin konuşan Çelik, "Biz bu gelişmelerin Filistin'deki asıl meseleyi unutturmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Acil olarak ateşkes sağlanmalı ve iki devletli çözüm uygulanmalıdır." diye konuştu. Ekonomi programı hakkında konuşan Çelik, "Cumhurbaşkanımızın ekonomi programına desteği tamdır" ifadelerini kullandı.

YSK Hatay ve Ordu için kararını verdi

YSK tarafından İYİ Parti'nin Ordu, CHP'nin ise Hatay seçimlerine ilişkin yaptığı itirazlar reddedildi.

İYİ Parti'de bir istifa daha!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer, İYİ Parti üyeliğini sonlandırdığını ve partideki tüm görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.

"81 ilimizde tek bir iktidar vardır"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "81 ilimizde tek bir iktidar vardır" ifadelerini kullandı ve 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Erdoğan, "Bu ülkenin en dinamik partisiyiz, üye sayısı olarak Türkiye'nin en büyük partisiyiz. Biz seçmenin mesajını doğru okuruz, arızaları düzeltir tekrar yola koyuluruz. Gerekli değişimi yaparız. Biz bitti demeden bitmez" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'e jet yakıtı satıldığı iddialarına tepki gösterdi. Erdoğan, "Hükümetimiz çok haksız ithamlara maruz kaldı. Jet yakıtı konusunda Türkiye'ye iftira atanları asla unutmayacağız." ifadelerini kullandı.

YSK'dan 2 il, 11 ilçe, 7 belde için karar!

YSK'da 8 siyasi partinin yaptığı itirazlarda nihai kararlar verildi. YSK tarafından verilen kararlarda, 20 seçim bölgesi için yapılan itirazlar sonuçlandı.

Özgür Özel: "Hatay bizim milli meselemizdir"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Özel, "Hatay halkının tercihine sahip çıkmaya devam edeceğimizin altını kalın çizgilerle çiziyorum. Hatay bizim kişisel, milli meselemizdir." dedi.

Akşener kurultaya giderken hepsini sildi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kurultaya giderken bazı isimleri sosyal medya hesabı üzerinden takibi bıraktı. Akşener'in takibi bıraktığı isimler arasında Uğur Poyraz ve Tolga Akalın gibi isimler yer alıyor.

Bahçeli'den önemli açıklamalar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Bahçeli, "MHP seçimlerden başarı ile çıkmıştır. Kimse bu başarıyı karalamaya teşebbüs etmemelidir. 31 Mart'tan sonra el değiştiren, birinin çıkıp diğerinin indiği iktidar yapısı yoktur. Yerinde sayan Türkiye yoktur. Yerel iktidar olduk diyenler hayal alemindedir. Türkiye'de iktidar tektir o da Cumhurbaşkanlığı kabinesidir." dedi.

Koray Aydın, Barış Yarkadaş'a konuştu

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda, İYİ Parti Genel Başkanlığa adaylığını koyan Ankara Milletvekili Koray Aydın Barış Yarkadaş'a açıklamalarda bulundu. İlk turda seçimi kazanacağını söyleyen Aydın, "Delegelerle görüşüyoruz. Seçimi ilk turda kazanacağım. Hayal kovalamıyoruz, gerçekçi çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Barış Yarkadaş'tan İYİ Parti kulisi

tv100'ün ilgiyle takip edilen programı Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda, Barış Yarkadaş İYİ Parti'ye ilişkin kulis bilgisini verdi. Yarkadaş, "İYİ Parti’de yarın bir genel başkan aday adayı daha çıkıyor. Derman Alparslan İYİ Parti’de Kars’ta üye." diye konuştu.