Bangladeş'in başkenti Dakka'da facia: 49 ölü

Bangladeş'in başkenti Dakka yakınlarında bulunan bir gıda fabrikasında çıkan yangında en az 49 kişi hayatını kaybetti.

Narayanganj İtfaiye ve Sivil Savunma yetkilisi İkbal Hossain, Hashem Yiyecek ve İçecek Fabrikası'nda çıkan yangında iki kadın cesedinin bulunduğunu, yaralanan onlarca işçinin Dakka Tıp Hastanesi ve çeşitli hastanelere kaldırıldığını söyledi.

Narayanganj İtfaiye Şube Müdür Yardımcısı Abdullah Al Arifin de "11 itfaiye ekibinin alevleri söndürmek için çalışmalarını sürdürdüğünü" aktardı.

Yüzlerce perişan akraba ve fabrikada çalışan diğer işçiler, bina hala alevler içindeyken acil servisler ekiplerinin cesetleri çıkarmasını endişeyle bekledi.

Yangından kurtulan fabrika işçisi Mohammad Saiful, yangın başladığında içeride düzinelerce insanın olduğunu söyledi. Saiful, "Üçüncü katta, her iki merdiven boşluğundaki kapılar da kapalıydı. Diğer meslektaşlarımız içeride 48 kişi olduğunu söylüyor. Onlara ne olduğunu bilmiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Başka bir işçi olan Mamun, zemin katta çıkan yangının ardından 13 işçiyle birlikte çatıya koştuğunu ve tüm fabrikayı siyah dumanın kapladığını söyledi.

Narayanganj İtfaiye Şube Müdür Yardımcısı Abdullah Al Arifin, tüm binanın alev aldığını, yaralı ve kayıp sayısının ise kurtarma operasyonu tamamlandıktan sonra netleşeceğini belirtti.

Yangından kaçmayı başaran işçiler, en az 40 işçinin mahsur kaldığı yangının zemin katta çıktığını kaydetti.

Sonraki Haber