Benzine ikinci büyük indirim geldi

Petrol fiyatlarındaki rekor düşüş sonrası benzin fiyatlarına 61 kuruş, motorine ise 56 kuruş olarak yansıyan büyük indirimin ikincisi geldi. 14/03/2020 tarihinde geçerli olmak üzere benzinde 51 KRŞ/LT pompa fiyatlarında indirim gerçekleşti.

Benzin fiyatlarına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 51 kuruş indirim geldi. Motorinde yapılması beklenen indirim oranı ise henüz belli olmadı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

14/03/2020 tarihinde geçerli olmak üzere Benzinde 51 KRŞ/LT pompa fiyatlarında indirim gerçekleşmiştir.

Rusya ve Suudi Arabistan arasında başlayan petrol krizi Türkiye'ye yaradı. OPEC toplantısı sonrasında üretim kısıtlamasına yönelik karar çıkmamasının ardından petrol fiyatlarında yaşanan tarihi düşüşün iç piyasadaki akaryakıt fiyatlarına yansıması devam ediyor.

Haberin Devamı

Brent petrolün varili 33,97 dolar

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 33,97 dolardan işlem görüyor. Dün 36,48 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı günü 32,86 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varili saat 09.34 itibarıyla kapanışa göre yüzde 3,4 artışla 33,97 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 32,23 dolardan alıcı buldu.

Çin'de ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan koronavirüs (Kovid-19) salgını küresel ekonomik büyümeyi ve petrol talebini olumsuz etkilerken, fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturuyor.

Ayrıca, Rusya, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin nisan ayından itibaren petrol üretim seviyelerini yükseltecek olması, petrol piyasasında arz fazlası oluşması riskini artırarak fiyatların son 4 yılın en düşük seviyesinde seyretmesine neden oluyor.

Haberin Devamı

Brent petrolde teknik olarak 34,12 ile 34,82 dolar aralığının direnç, 33,41 ile 32,70 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

Sonraki Haber