2022 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Kurban Bayramı tatili hangi gün?

Kurban bayramına sayılı günler kala vatandaş hem kurbanlık fiyatlarını hem de tatili düşünür oldu. Peki Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Şimdiden tatil planını yapan vatandaşlar Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olup olmayacağı konusunu merak ediyor. İşte sorunun cevabı....

Mübarek Kurban Bayramı geldi çattı. Bayrama sayılı günler kala vatandaşı da bayram telaşı sardı. Bir yandan kurbanlık fiyatları diğer yandan da tatili düşünen vatandaş Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olduğunu da merak ediyor. Ekonomi yönünden zor zamanlardan geçen vatandaş kurbanlık fiyatlarının ardından tatil fiyatlarını da merak eder oldu. Ancak vatandaşın tatil yapabilmesi için ilk olarak Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olduğuna yönelik bilgileri merak ediyor. Google arama motorunda Kurban Bayramı kaç gün, Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili 9 gün olur mu gibi bir çok aramalar da yapılıyor.

Bayramın yaklaşmasıyla beraber Turizm sezonu da hareketlendi. Yaz aylarında hareketlenmeye başlayan turizm sezonu Kurban Bayramı’nın da yaklaşmasıyla iyiden iyiye hareketlendi. 85 milyon insan ise sevinçten havaya uçuracak tatil haberini bekliyor. Beklenen haber ise geldi çattı. İşte Kurban Bayramı tatiliyle ilgili tüm merak edilenler.

Diyanet’in 2022 kurban bayramı dini tatil takvimine göre bu yıl Kurban Bayramı 8 Temmuz 2022 Cuma gününe denk geliyor. Cuma günü yarım gün çalışılacak çünkü Cuma Günü Kurban Bayramı günü arefesine denk geliyor. 9-10-11-12 Temmuz günleri ise tam gün izinli sayılacak çünkü bayram tatili bu tarihlere denk geliyor. Bu durumda 4,5 gün bayram tatili yapılıyor ancak vatandaşın hesaba katmadığı bir önemli püf nokta daha var. Kurban Bayramı’nın 9 güne çıkmasına vesile olacak olan 15 Temmuz 2022 Demokrasi ve Milli Birlik Bayramı… Kurban Bayramının bitimi 12 Temmuz Salı gününe denk geliyor. Bayram bite bitmez 2 gün sonra ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik bayramına giriliyor. İşte devlet tüm bunları göz önünde bulundurarak Kurban Bayrmaı ve 15 Temmuz Bayramı’nı da birleştirdiği zaman hafta sonu da eklendiğinde bayram tatili 9 güne uzuyor.

Henüz resmi bir açıklama gelmemiş olsada Pandemi’nin turizm sezonu ve ekonomiye olan etkileri göz önünde bulundurulduğunda turizm sezonunun canlandırlması için de devletin bayram tatilinin 9 gün yapması daha yakın bir ihtimal olarak göz önünde bulunduruluyor.

Haberin Devamı

Resmi açıklama geldiğinde ise haberimizde yer verilecektir.

Sonraki Haber