Milyonlarca çalışan bu haberi bekliyor! Asgari ücrete yeni zam açıklaması

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından milyonlarca çalışan yeni yılda alacakları maaş zam oranlarını merak etti. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, tv100 canlı yayınında asgari ücretten, emekli ve memur maaş zamlarına ilişkin çok önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

This browser does not support the video element.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından tv100 canlı yayınında milyonlarca çalışanının araştırdığı maaş zamlarına ilişkin dikkat çeken bir öngörüde bulundu.

TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre son 3 aylık enflasyon farkının yüzde 14,12 olduğunu ancak böyle bir zam oranının mümkün olmadığını kaydeden Özgür Erdursun, emekli ve memura en az yüzde 40 zam yapılmasını beklediğini ifade etti. Erdursun'un öngörüsüne göre en düşük emekli aylığı 2023 yılında 5 bin-5 bin 500 lira seviyelerini bulacak.

Erdursun, asgari ücret açıklamasında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği mesajlara göre; yüzde 50'ler civarında bir zam yapılacağını ve 8 bin-8 bin 250 lira civarında bir seviyeye gelebileceğini söyledi.