Tahran-İslamabad treni yeniden işletilecek

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 10. Ulaştırma Bakanları Toplantısı'nda, İstanbul-Tahran-İslamabad yük treninin 2021 yılı başında yeniden işletmeye açılmasına karar verildi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 10'uncu Ulaştırma Bakanları Toplantısı video konferans yöntemiyle gerçekleştiriliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, uluslararası yük taşımacılığının önündeki her türlü engelin kaldırılması çağrısında bulundu. 

Toplantıda, İstanbul-Tahran-İslamabad yük treninin 2021 yılı başında yeniden işletmeye açılmasına karar verildi. Söz konusu trenin işletmeye başlatılmasıyla güzergah üzerinde konteyner taşımacılığının yanı sıra bundan sonra konvansiyonel vagonlarla da yük taşımacılığı gerçekleştirilebileceği vurgulandı.

EİT Transit Ulaştırma Çerçeve Anlaşması çerçevesinde, taşımacılıktan alınan ücretlerin kaldırılması gerektiğini her zaman savunduklarını anımsatan Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Taşımacılığın daha etkin hale getirilmesi ve bölgesel kalkınma için ikili ve transit taşımalarda kota uygulamasının kaldırılması gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda, ikili ve transit taşımaların serbestleştirilmesi yönündeki her türlü çalışmayı destekliyoruz. Gerek ülke ekonomilerinin ayakta kalması gerekse salgın ile mücadelenin devam edebilmesi için tedarik zincirinin kesintisiz sürdürülmesi önem arz etmektedir. EİT ülkelerinin bazılarında da uygulanan PCR testi, aktarma zorunluluğu gibi uygulamaların gözden geçirilmesini temenni ediyorum." 

Sonraki Haber