Teknoloji

Threads kapatılıyor

Türkiye'de milyonlarca kişi tarafından kullanılan Threads sosyal medya uygulaması 29 Nisan'da geçici olarak kapatılacak.

Instagram'dan dev güncelleme!

Instagram, son olarak duyurduğu güncellemesi ile çok konuşuldu. Cinsel dolandırıcılık ve görsel istismara karşı olmayı amaçlayan sürümde, özellikle suç işleyenlerin gençlerle iletişime geçmesini zorlaştırmaya yönelik test ettiğini duyurdu.

KALKAN DİHA'nın piste ihtiyacı yok!

BAYKAR tarafından geliştirilen Bayraktar Kalkan DİHA (Dikey İniş Kalkışlı İnsansız Hava Aracı), 30'uncu uçuşunda gerçekleştirilen sistem tanımlama testlerini başarıyla tamamladı. Sosyal medyadan paylaşımda bulunan Selçuk Bayraktar, "İstihbarat ve keşif görevlerinde kilit görevler üstlenecek olan Bayraktar #KALKAN DİHA’nın uçuş testleri başarıyla devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Apple'ın yeni projesi : Otonom uşak-hizmetçi

Apple, akıllı araba projesinin rafa kalkmasının ardından buradaki kaynakları yeni bir projeye aktarıyor. Apple otonom bir robot uşak-hizmetçi tasarlama konusunda çalışmalara başladı.

TAAC ilk yurt dışı sözleşmesini imzaladı!

TAAC Havacılık Teknolojileri, ilk yurt dışı sözleşmesini Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük savunma ve havacılık şirketleri grubu EDGE Group (ADASI) ile imzaladı. TAAC Genel Müdürü Enis Ata, yaptığı değerlendirmede, "Türkiye, 5. nesil bir savaş uçağını geliştirebilen sayılı ülkeler arasında yer alıyor. Ülkemiz bu çapta bir platform için iniş takımı geliştirme kabiliyetine sahip olan ve bu kabiliyetini global ölçekte müşterilerinin hizmetine sunabilen nadir sayıda ülkeden biri." diye konuştu.

Yapay zeka yasaları çiğnemeyi önerdi

ABD'de New York Belediyesi'nin yapay zeka sohbet robotu, işletmelere yasaları çiğnemesini önerdi.

NASA, Ay için yeni bir saat geliştirecek

NASA, saniyelerin Dünya'ya göre daha hızlı geçtiği Ay için yeni bir saat geliştirmeyi planlıyor. Saat,  Dünya'daki gibi bir zaman dilimi değil Ay'a özel bir zaman referansı olacak.

WhatsApp çöktü! Erişim sağlanamıyor

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ta akşam saatlerinden itibaren bağlantı sorunu yaşanıyor. Yaşanan sorun nedeniyle insanlar "WhatsApp çöktü çöktü mü? WhatsApp neden açılmıyor?" arama yapmaya başladı. Whatsapp yetkililerinden sorunla ilgili bir açıklama gelmedi.

Facebook ile Netflix gizlice anlaştı iddiası

Facebook'un sahibi META şirketinin Netflix'le gizli bir anlaşma yaptığı ve kullanıcılarının özel mesajlarını görmesine izin verdiği iddia edildi.

Dünya devi üretimi durdurdu! Kriz kapıda

Son 25 en şiddetli depremiyle sarsılan Tayvan'da, dünyanın en büyük çip üreticisi TSMC üretimi durdurma kararı aldı. Kararın ardından piyasalarda, çip krizi yaşanabileceğine dair iddialar ortaya atıldı.

Kayıtsız telefon kullanım süresinde düzenleme

Yurt dışında yaşayan ve Türkiye'ye gelişlerinde cep telefonu getiren Türk vatandaşları telefonlarını 120 gün için kayıtsız kullanabiliyordu. Bu süre 180 güne çıkarıldı.