Temsa'nın konkordato süreci resmen sona erdi

Temsa'nın konkordato süreci resmen sona erdi. Temsa Üst Yöneticisi (CEO) Tolga Kaan Doğancıoğlu, "Temsa'nın eski parlak günlerine dönüşünün ilk adımı olarak görüyoruz" açıklamasında bulundu.

Temsa Üst Yöneticisi (CEO) Tolga Kaan Doğancıoğlu, "Temsa'nın eski parlak günlerine dönüşünün ilk adımı olarak görüyoruz" diyerek Temsa Ulaşım Araçları'nın (TEMSA) konkordatodan çıktığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Mahkeme, 11 Aralık 2020’de verdiği kararla Temsa'nın konkordato sürecinin sonlandırılmasına hükmederken, geçtiğimiz günlerde hisseleri Sabancı Holding - PPF Group ortaklığına devredilen Temsa için de yeni bir dönem başlamış oldu. Konkordato sürecinin geride kalmasıyla birlikte ilgili anlaşma da resmen yürürlüğe girmiş oldu.

Adana 1’inci Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 25 Aralık 2019 tarihli kararı ile konkordato sürecine giren Temsa, geçtiğimiz günlerde finansal olarak sağlıklı bir yapıya kavuşması nedeniyle kendi isteğiyle bu süreçten feragat etmiş ve ilgili mahkemeye başvuruda bulunmuştu.

Sonraki Haber