Tüm insanlığın sonunu getirecekti... Son anda engel olundu... Hepiniz evde uyurken dünyayı ilgilendiren ürkünç ötesi bir gelişme yaşandı

Son dönemde konuşulan ve insanlığın sonunu getireceğinden korkulan antibiyotiklere karşı dirençli bir virüs hakkında yapılan son açıklama insanlara derin oh çektirdi. Araştırmacılar, bu virüse karşı kullanılabilecek ve virüsü yenmeyi başaracak yeni bir antibiyotik geliştirdi. İşin ilginç yanı ise antibiyotik için yapay zekadan destek alındı. Virüse ait bilgiler yapay zeka ile paylaşıldı ve ortaya bu virüsü alt edecek bir antibiyotik çıktı.

Bilim adamları ilaca dirençli enfeksiyonlarla mücadele edebilecek bir ilaç buldular ve bunu yapay zeka kullanarak yaptılar. Massachusetts Institute of Technology (MIT) ve Kanada'daki McMaster Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, bir makine öğrenimi algoritması kullanarak ilaca dirençli birçok enfeksiyondan sorumlu bir bakteri türünü öldürebilen yeni bir antibiyotik belirlediler. Bileşik, hastanelerde sıklıkla bulunan bir bakteri türü olan ve zatürre, menenjit ve diğer ciddi enfeksiyonlara yol açan Acinetobacter baumannii'yi öldürür.