Turistik Doğu Ekspresi'nde yeni dönem seyahat takvimi belli oldu! Yeni rotalar, yeni seferler...

Doğu Ekspresi 5 Mayıs 1949'da ilk seferine çıkan son zamanlarda gezmeyi sevenlerin en çok tercih ettiği gezi rotası haline geldi. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği Turistik Doğu Ekspresi Ankara ve Kars güzergahı doğal güzellikleri, tarihi dokusu, güzergahtaki illerin barındırdıkları tarihi hazineler ve kültürel özellikleriyle ölmeden önce yapılması gerekenler arasında yer alıyor. Turistik Doğu Ekspresi yeni dönem tarihleri, sefer sayıları belli oldu. İşte tüm merak edilenler...

Son yıllarda büyük bir talep gören Turistik Doğu Ekspresi seferleri yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Ankara'dan yola çıkarak Kars'a seyahat eden trene talep oldukça fazla.Turistik Doğu Ekspresi'nin yeni dönem seyahat takvimi belli oldu.

Doğu Ekspresi, Ankara-Kars yönünde Erzincan ve Erzurum'da, Kars-Ankara yönünde ise İliç, Divriği ve Sivas'ta mola verecek. Trende yer alan vagonlar toplu grup taşımaları ve turları sağlamak amacıyla turizm acentelerine dağıtıldı.

Turistik Doğu Ekspresi, yeni dönemde Ankara'dan 12 Aralık 2022-20 Mart 2023, Kars'tan 14 Aralık 2022-22 Mart 2023 döneminde seferlerini gerçekleştirecek.

Sefer sayısı arttırıldı: Vagon sayısı azaldı!

Haberin Devamı

Türkiye genelinde başvuru yapan her acenta için 1 vagon verilmesi acenta sahiplerini kötü etkiliyor. Geçen sene haftada 2 sefer olmasına rağmen başvuru yapan acentalara 2 tane vagon verilmişti. Bu sene sefer sayısı 3'e çıktı fakat acentalara verilen vagon sayısı 1'e düştü. Sefer sayısı artarken acentalara verilen vagon sayılarının azalması ile ilgili bir bilgilendirme yapılmadı. Tur şirketlerini zor duruma sokan bu durumun düzelip düzelmeyeceği ise belli değil.

Bir diğer konu ise tur şirketleri bu yıl yaptıkları vagon talebinde istedikleri tarihleri alamadılar. Birçok Acenta'ya talep ettikleri tarihlerin dışında tarihler verildi..

Bilet satışları seyahat tarihinden 30 gün önce bilet satış sistemi üzerinden satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Yeni dönem seferleri 12 Aralık'ta başlayacak

Turistik Doğu Ekspresi'nin yeni dönem seyahat takvimi de hazırlandı. Ankara’dan 12 Aralık 2022-20 Mart 2023, Kars'tan 14 Aralık 2022-22 Mart 2023 dönemlerinde seferler yapılacak. Tren Ankara'dan pazartesi, çarşamba, cuma, Kars'tan ise çarşamba, cuma ve pazar günleri hareket edecek.

Ekspres, Ankara-Kars yönünde Erzincan ve Erzurum'da, Kars-Ankara yönünde ise İliç, Divriği ve Sivas'ta duracak. 

Yeni turistik rotalar

Haberin Devamı

Karaman-Konya-Ankara-İstanbul hattında işletilen yüksek hızlı trenler de geçtikleri şehirler arasında önemli turizm hareketliliği yarattı. YHT'ler 200-300 kilometrelik mesafelere günübirlik seyahati mümkün hale getirerek, bu sayede kültür turizmine katkı sağlıyor.

Doğu ve Turistik Doğu ekspreslerinin yurt içi ve dışında oldukça fazla ilgi görmesi, geçtiği güzergahta ortaya çıkardığı turizm hareketliliği ve ekonomik getiriler, turizm potansiyeli olan diğer güzergahlarda da benzer trenlerin işletilmesi için örnek oluyor.

Bakanlık, Turistik Doğu Ekspresi'nin dışında yeni turistik tren rotaları oluşturmak için çalışmalar yapıyor. Hazırlıklar, kurumsal olanaklar, yolcu potansiyeli, oluşacak talepler gibi kriterler göz önünde bulundurularak sürdürülüyor.

Sonraki Haber