Türkiye'de böyle bir evi ne gördünüz ne duydunuz. İlk kez tanık olacaksınız. Evin yatak odası Kırşehir’de oturma odası Yozgat'ta

türkiye'de böyle bir evi ne gören ne duyan oldu. Evin yatak odası Kırşehir'de oturma odası ise Yozgat'ta yer alıyor. İlk kez böyle bir şeye tanık olanlar, duruma anlam veremedi. Ancak, Yozgat’ın Yerköy ve Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesi ile Köseli beldesini birbirinden dağ ve ovalar yerine sadece yol ve caddeler ayırıyor. Bu şekilde şehirleşmiş olan bölgede, evler iç içe bulunuyor. Bazı evlerin farklı odaları farklı şehirlerde yer alıyor.

Coğrafi konum ve sosyal yapı itibariyle iç içe bir yaşam süren Yozgat’ın Yerköy ve Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesi ile Köseli beldesini dağlar, ovalar değil yol ve caddeler ayırıyor. İki ilçe ve bir belde merkezi hem şehirleşme yönünden hem de sosyal, ekonomik ve kültürel yönden tamamen birleşmiş durumda bulunuyor. Farklı illere bağlı oldukları halde iç içe yaşanılan iki ilçe ve bir beldede zaman zaman ilginç görüntüler de meydana geliyor. Evleri karşı karşıya olup illeri farklı olan komşular, birbirlerini Yozgat’ın ya da Kırşehir’in alan kodunu çevirerek arayabiliyor.