Türkiye'de doğup yetişen canlı, dünyanın bir anda gözbebeği oldu! Yüzde 80'i dünyaya gönderiliyor. Çin, Amerika, Hollanda, İngiltere, Rusya sıraya girdi

Türkiye'de doğup yetişen canlı, bir anda dünyanın gözbebeği oldu. Aksaray'da yetiştirilen Malaklı köpeklerinin yüzde 80'inin dünyaya gönderildiği öğrenildi. Özellikle Çin, Amerika, Hollanda, İngiltere, Rusya sıraya girdiği bildirildi. Titizlikle bakımları yapılan ve beslenen Malaklı köpeği gelişimine göre 110 santimetre boy ve 150 santimetre uzunluğa ulaşırken 110 kilogram ağırlığa kadar ulaşabiliyor.

Aksaray'dan dünyaya nam salan çoban köpeği Malaklı, yurt içinden sonra yurtdışından da yoğun ilgi görüyor. 1 yılda yaklaşık olarak bin 400 Malaklı köpeği dünyaya gelirken bunun yüzde 80'i Çin, Amerika, Hollanda, İngiltere, Bulgaristan, Almanya, Romanya, Rusya, Brezilya ve Arjantin gibi birçok ülkeye gönderiliyor. Malaklı köpeklerine dünya çapında yoğun bir ilgi oluşurken bunun nedeninin ise iri yapısı, koruma içgüdüsü ve insancıl olması olarak yorumlanıyor. Türkiye'de 7 bin liradan 150 bin liraya kadar satılan Malaklı köpekleri yurtdışında daha yüksek fiyatlarla satılıyor. Titizlikle bakımları yapılan ve beslenen Malaklı köpeği gelişimine göre 110 santimetre boy ve 150 santimetre uzunluğa ulaşırken 110 kilogram ağırlığa kadar ulaşabiliyor.