Türkiye'de esrarengiz mezarlık... Tam 15 yıl boyunca gidip içerisinde bir şey yaptı... Mezarlığın gizemi kendisi ölüp içine girince ortaya çıktı

15 yıldır maddi varlığını ve zamnını mezarlığa harcayan Şen Efe'nin sırrı hayatını kaybedince oratay çıktı. Aydın'da milli bayramların renkli siması Şen Efe lakabıyla tanınan 69 yaşındaki Mustafa Şen hayatını kaybedince yıllardır emek verdiği mezarlığında yaptığı çalışmalar da anlaşıldı. Demircide kendisine raylı bir mezar sistemi yapan Şen Efe'nin, cenaze töreninde sistemin hırsızlar tarafından çalındığı fark edildi.

Aydın'da Yörük Kültürü'nün tanıtılması amacıyla giydiği yöresel kıyafetler ve tüm törenlerde bindiği kıratıyla tanınan Mustafa Şen, önceki gün 69 yaşında kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Tüm Türkiye'nin Aydın'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 84. yıldönümünde 7 Eylül 2006 günü kıratını şaha kaldırarak protokolü selamlarken düşmesi ile tanıdığı Mustafa Şen'in o günlerde amasız hastalığa yakalandığı için takatsizlikten dolayı düştüğü ortaya çıktı.