Türkiye'de her yerden fırlayan hayvan hakkında Avrupa'daki karar hayvan hakları savunucularını çıldırttı. 1000'lercesini çürümeye bile bırakmayacaklar

Geçtiğimiz yaz aylarından bu yana Türkiye'de her yerden fırlayan hayvan hakkında Avrupa'da alınan karar, hayvan hakları savunucularını çıldırttı. İtalya'nın bir eyaletinde alınan karara göre, 1000'lerce ayı itlaf edilip ortadan kaldırılacak. Çürümeye bile bırakmayacaklar. Karara öfkelenen hayvan hakları savunucuları ise hayvanların bu şekilde itlaf edilmesinin doğru olmadığını dile getirdi.

Geçtiğimiz yaz aylarından bu yana Türkiye'de her yerden fırlayan hayvan hakkında Avrupa'da alınan karar, hayvan hakları savunucularını çıldırttı. İtalya'nın bir eyaletinde ayıları itlaf etme planı, bunun hayvanların varlığını tehdit ettiğini söyleyen hayvan hakları savunucuları arasında öfkeye yol açtı. Ancak yetkililer, popülasyonu frenlemek ve nadir de olsa saldırıların önüne geçmek için itlaf planı yaparak zaman içinde 1000'lercesini itlaf edecekler.