Türkiye'de ilk kez o canlıya böyle bir şey yapıldı... Doğadan 1 1 1 yok oluyordu... Artık attığı her adım aldığı nefes izlenecek

Türkiye'de ilk kez o canlıya böyle bir şey yapıldı. Doğadan 1 1 1 yok oluyorlardı. Aynı zamanda Muğla ve çevresinde meydana gelen orman yangınlarında yaban hayatındaki birçok canlı yaşam alanlarını terk etmek zorunda kalmıştı. Özel tekniklerle yakalanan dişi Karakulak'a takılan uydu cihazı sayesinde artık attığı her adım aldığı nefes izlenecek.

Yaban Hayatı Koruma sahasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yasin İlemin tarafından ‘Orman’ın Sırrı’ olarak adlandırılan ‘Ulusal Karakulak Tür Eylem Planı’nın en önemli faaliyetlerinden birisi olarak dişi Karakulak’a (Caracal caracal) GPS verici takıldı. Türkiye’de Karakulak canlıları ile ilgili çalışmaları ile tanınan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yasin İlemin, “1,5 yıldır süren izleme çalışmalarımız sonucunda, 7,5 kg ağırlığındaki bir dişi karakulağa verici takarak onu tekrar doğaya geri saldık.