Türkiye'de yaşayan 21 canlı bir yıl boyunca adım adım izlendi! Ekipler incelemede o canlı hakkında ilk kez bu özelliği keşfetti

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğu Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen proje kapsamında Türkiye'de yaşayan 21 canlı bir yıl boyunca adım adım izlendi. 21 adet yaban keçisini uydu verileri ile takip ederek her anını izleyen yetkililer, üç çengel boynuzlu dağ keçisine ise verici taktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğu Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından ,İspir Verçenik Dağı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda (YHGS) yürüttüğü proje kapsamında 21 adet yaban keçisine takılan uydu yardımı ile yaban keçilerinin her anı ve her adımı takibe alındı. DKMP Genel Müdürlüğü ile Enerjisa arasında yapılan protokol kapsamında Arkun Barajı Yaban Hayatı Projesi hayata geçirildi. Erzurum'da bulunan İspir Verçenik Dağı YHGS'de yürütülen proje ile ülkenin biyolojik çeşitliliğinin önemli memeli türlerinden ikisi olan yaban keçisi (Capra aegagrus) ve çengel boynuzlu dağ keçisi (Rupicapra rupicapra), Arkun Barajı'nın bulunduğu bölgede GPS-GSM ve uydu vericilerle izlendi. Bu vericilerden alınan bilgiler harita programına aktarılarak uzaktan izlenen türlerin bilinmeyenleri ortaya konuldu ve kayıt altına alındı.
Proje kapsamında İspir Verçenik Dağı YHGS'de 21 yaban keçisi yaklaşık bir yıl boyunca GPS-GSM uydu vericilerle izlendi. Bu alan, bugüne dek ülkede en çok sayıda yaban keçisinin uydudan izlendiği tek bölge niteliği taşıyor.