Türkiye'deki doğaseverleri ayağa kaldırmıştı... Binlerce kuş ve endemik bitkiye ev sahipliği yapan alan için karar verildi

Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından biri olan ve binlerce canlı türüne ev sahipliği yapan Büyük Menderes Delta'sında kaçak yollarla açılan kanallar, mahkeme kararı ile kapatılıyor. Fotoğrafçıların ve doğa severlerin, uğrak yeri haline gelen deltada, pek çok kuş çeşidinin yanı sıra endemik bitkiler bulunuyor. Kuş üreme alanına yapıldığı söylenen kaçak kanal, karar gereğince belediye ve milli park ekipleri tarafından eski haline getirilecek.

Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan tepeli pelikanlar gibi birçok kuş türüne ev sahipliği yapan ve 1994 yılında koruma statüsüne alınan Büyük Menderes Deltası’nda, kaçak açılan kanala yönelik başlatılan incelemede karar çıktı. Aydın’ın Söke, Didim ve Kuşadası ilçelerinde bulunan yaklaşık 50 sivil toplum örgütü ile Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye) tarafından yapılan müracaatların ardından başlatılan sürecin ardından hazırlanan inceleme raporu, doğaseverleri mutlu etti.