Türkiye'nin başka hiçbir yerinde buna benzer bir bölge yok... Sadece ve sadece Muğla'da. Özelliğini öğrenince inanmayacaksınız

Türkiye'nin başka hiçbir yerinde buna benzer bir bölge yok. Orası sadece Muğla'da bulunuyor. Özelliğini duyanlar inanamıyor. Türkiye'nin tek inilen yaylası, Muğla'nın Menteşe ilçesinde bulunuyor. Yaylalar, çıkılarak gidilen yüksek kesimlerde bulunan düz araziler olarak bilinir. Ancak bu yaylaya ulaşmak için tam tersine aşağı doğru inmek gerekiyor.

Türkiye'nin başka hiçbir yerinde bulunmayan yayla herkesi şaşkına çeviriyor. Özelliğini duyanlar inanamıyor. Kent merkezinden rakım olarak 25-30 metre daha aşağıda olan Karabağlar Yaylası, yaz aylarında bitki örtüsü ve yeşil dokusu ile serin olması nedeniyle son yıllarda dışarıdan da çok sayıda göç aldı. Muğlalıların geçmişte sadece nisan-ekim sonu oturduğu Karabağlar Yaylası'nda günümüzde kış aylarında da çok sayıda kişi yaşıyor. Türkiye Yazarlar Birliği Muğla İl Temsilcisi Prof. Dr. Namık Açıkgöz, “Yayla özellikle Türklerin çok eski zamanlarda yaşadıkları bir hayat şeklidir. Yayladaki yay kelimesi esasında yaz demekti. Yaz mevsimine biz yaz demişiz, ama asıl kelimesi yayladır.