Türkiye'nin en büyük korkulu rüyasıydı... Artık dünyanın da en büyük korkulu rüyası... Bunlar iyi günler, daha kötüsü de olacakmış

İklim değişikliği sebebiyle kurak geçen kışın ardından sağanak yağış, dolu ve kar yağışıyla gelen bahar ülkemizde pek çok çiftçinin mahsulünü etkilemişti. Bu durum, sebze fiyatlarına da yansıdı. Bu durum sadece Türkiye'de değil, dünyada da sebze meyve fiyatlarına etki etti. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde meydana gelen kasırgaların çiftçilerin ürünlerini etkilemesinin ardından sebze ve fiyatları artış gösterdi.

İklim değişikliği sebebiyle mevsimler de insanları şaşırtmaya başladı. Kurak geçen kışın ardından Türkiye'de bahar aylarının kar ve dolu yağışlı geçmesi, bazı tarım ürünlerini olumsuz etkiledi. Hava şartlarından etkilenen tarım ürünlerinin miktarı azalınca fiyatı da artış gösteriyor. Ülkemizde yaşanan bu olaylarla birlikte dünyada iklim değişikliğinin etkilerini yaşıyor. ABD'de yaşanan kuraklık sebebiyle milyarlarca dolarlık tarım ürünü ne yazık ki tüketilemez hale geldi. Amerika'nın Batısının çoğunu kaplayan mega kuraklık, Kaliforniya ve Arizona gibi eyaletlerin Colorado Nehri'nden aldığı su miktarını zorunlu olarak azalttı. Durum böyle olunca ABD'de de sebze meyve fiyatlarında ciddi bir artış yaşandığı bildirildi.