Türkiye'nin tek sağlık müzesi olan devlet hastanesinde sergilenmeye başladı. Gazi dedesinin 110 yıllık hatırasını bağışlayan torun duygusal anlar yaşadı

Türkiye'nin tek sağlık müzesi olan devlet hastanesinde sergilenmeye başlayan 110 yıllık protez ayak, görenleri şaşırttı. Balkan Savaşı sırasında bir bacağını kaybeden Gazi Ahmet Kara için yapılan tahtadan protez bacak, torunu tarafından 110 yıl sonra İnegöl Devlet Hastanesi’ne sergilenmek üzere bağışlandı. 84 yaşındaki torun, dedesine ait protezi vitrinde görünce duygu dolu anlar yaşadı.

Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde doğan “Topal Ahmet” lakaplı Ahmet Kara, Balkan Savaşı’nın başlaması üzerine eşini ve 4 çocuğunu bırakıp 33 yaşında orduya katıldı. Savaşta aldığı kurşun yarası sonucu bir bacağını kaybeden Kara’ya İstanbul’da tahtadan protez bacak takıldı. Ahmet Kara’nın vefat etmesinin ardından aile yadigârı olarak saklanan protez bacak, torunlarının verdiği kararla Türkiye’nin sağlık müzesine sahip tek devlet hastanesi olan İnegöl Devlet Hastanesi’ne bağışlandı.