TURYİD Başkanı Kaya Demirer: Saatleri 19.00'dan 00.00'a çekelim

TURYİD Başkanı Kaya Demirer, salgında verilen istihdam desteklerinin sona ermesine ilişkin, "Ekonomik performansın yüzde 40'larda olduğu dönemde işletmelerin çalışanlarına sahip çıkmaları mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu. Demirer, "Saatleri 19.00'dan 00.00'a çekelim" çağrısında bulundu.

Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, pandemi sürecinde hükumet tarafından sağlanan kısa çalışma ödeneğinin bu ay sona ermesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Demirer, hükumetin çalışanları ücretsiz izne gönderme yolunu açtığını hatırlatarak, "Ekonomik performansın yüzde 40'larda olduğu dönemde kısa çalışma ödeneği biterse işletmelerin çalışanlarına sahip çıkmaları mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Aşılamanın bir an önce tamamlanmasının önemli olduğuna dikkat çeken Demirer, restoran saatleri kısıtlamaları ile ilgili, "Saatleri 19.00'dan 00.00'a çekelim" çağrısında bulundu.

TURYİD Başkanı Demirer, pandemi sürecinde getirilen kısıtlamalardan en çok hasar alan sektörlerden olan yeme-içme sektöründe Mart ayından itibaren açılan restoranların cirolarının 2019 yılı ile kıyaslandığında Türk lirası cinsinden yüzde 25'lerde kaldığını belirtti.

"Bayramda iç turizmde belki hareketlenme olacak. Yaz da ekonomik anlamda belki turizme ilaç olacak" diyen Demirer, yaz döneminde kapasite kısıtlamasının da istihdam için sorun yaratabileceğini kaydetti.

Sonraki Haber