UEFA Konferans Ligi’nde finale yükselen takımlar belli oldu

UEFA Konferans Ligi’nin finalinde İngiliz ekibi Chelsea ile İspanyol ekibi Real Betis karşı karşıya gelecek.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki 3 numaralı organizasyonu olan Konferans Ligi’nde yarı final heyecanı rövanş maçlarıyla tamamlandı.

CHELSEA FİNALE YÜKSELDİ

Bu kapsamda İngiliz ekibi Chelsea sahasında İsveç ekibi Djurgarden'ı ağırladı. İlk maçta rakibini 4-1 mağlup eden Chelsea, rövanşı da 39. dakikada Dewsbury-Hall'ın golüyle 1-0 kazandı. Toplamda 5-1'lik skorla Djurgarden'ı eleyen İngiliz ekibi finale yükselen ilk takım oldu.

REAL BETIS UZATMADA FİNAL BİLETİNİ KAPTI

Gecenin diğer maçında ise Real Betis, Fiorentina ile 2-2 berabere kalarak finale çıkan diğer takım oldu. İlk maçta rakibine 2-1 üstünlük sağlayan İspanyol ekibi Real Betis, deplasmanda İtalyan temsilcisi Fiorentina ile karşılaştı. 90 dakika İtalyan ekibinin 2-1 üstünlüğü ile sona erince mücadele uzatmaya gitti.

Uzatmanın 97. dakikasında Abdessamad Ezzalzouli ile Real Betis 2-2'lik eşitliği yakaladı. İlerleyen bölümlerde başka gol olmayınca İspanyol ekibi final biletini kaptı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi finali, 28 Mayıs Çarşamba günü Polonya'nın Wroclaw şehrindeki Wroclaw Şehir Stadyumu'nda oynanacak.

Sonraki Haber