Ünlü marka yüzbinlerce aracını geri çağırıyor!

Amerikan otomotiv şirketi olan dünyanın en büyük otomotiv firmalarından Ford, dün yaptığı açıklamada 634 binden fazla SUV model aracını geri çağırdığını bildirdi.

Dünyaca ünlü ABD’li şirket Ford’un yaptığı açıklamada 634 binden fazla SUV model aracın yangın riski nedeniyle geri çağıracağını açıkladı.

Araçları geri çağıran şirket çatlamış bir yakıt enjektörünün sıcak bir motora yakıt dökebileceği ya da buhar sızdırıp yangına sebep olabileceği riski olduğunu belirterek araçları geri çağırıyor.
Ford yangınların seyrek olduğunu ve genellikle motor kapalıyken meydana gelmediğini belirtilerek araç sahiplerine de aracı sürmeyi bırakma tavsiyesi verilmedi.

SUV model araçları amaçlayan uygulama Amerika Birleşik Devletleri'nde 520.000 aracı ve diğer ülkelerde yaklaşık 114.000 aracı kapsıyor.Geçen yıl da dünya çapında 775 bin Explorer SUV modelini geri çağıran otomobil üreticisi üçü yakındaki yapılara da yayılmış olan 20 yangın raporu aldığını bildirdi. Şirket bununla birlikte, motorlar kapatıldıktan beş dakikadan kısa bir süre sonra fark edilen dört yangın iddiası olduğunu da ifade etti.
 

Sonraki Haber