Van Gölü'nde 1000'lercesinin zorlu yolculuğu başladı! Ekipler 7/24 takip ediyor. Büyük göç sırasında onlara dokunmak yasak
Dünyada sadece Van Gölü Havzası'nda bulunan ve üreme dönemi geldiğinde akıntının tersine yüzerek tatlı sulara göç eden inci kefalinin zorlu yolculuğu başladı. Av yasağı çerçevesinde ekipler, inci kefallerinin kaçak avlanmasını önlemek için 7/24 denetimlerini sürdürüyordu. Bu kapsamda, büyük göç sırasında dokunmanın yasak olduğu inci kefallerinden 60 kilogramını canlı olarak yakalayan kaçak avcıların elindeki balıklar ele geçirildi.
Dünyada sadece Van Gölü Havzası'nda bulunan ve üreme dönemi geldiğinde akıntının tersine yüzerek tatlı sulara göç eden 1000'lerce inci kefalinin zorlu yolculuğu devam ederken büyük göç sırasında dokunmanın yasak olduğu hayvanları korumak ve kaçak avcılıkla mücadele için ekipler de çalışmalarını sürdürüyor.