İlahiyatçı Hayrettin Karaman'dan çok konuşulacak Survivor fetvası!

Yapımcılığını Acun Ilıcalı'nın üstlendiği ve Türkiye'nin en çok izlenen yarışmaları arasında yer alan Survivor le ilgili ilahiyatçı Hayrettin Karaman yaptığı yorumla gündeme geldi.

Yeni Şafak gazetesi yazarı ilahiyatçı Hayrettin Karaman, tv8 ekranlarında yayınlanan ve reyting rekorları kıran Survivor yarışması hakkında fetva verdi. İlahiyatçı köşesinde Acun Ilıcalı'nın sunduğu yarışma programı Survivor'la ilgili soruyu yanıtladı. Ünlü ilahiyatçının gündem oldu. 

Ünlü ilahiyatçıya bir okuyucusu "Survivor, kadın erkek beraber bir adada yaşayan bir yarışma programıdır. Mahrem olan kadın ve erkek aynı yerde yatabiliyor, mahrem yerleri açık ve vücutlarını görebiliyor, yarışmayı kazandıklarında birbirlerini öpebiliyor, sarılabiliyor. Bu tür programlara katılmak veya izlemek caiz mi, kazanılan para helâl mi?" diye sordu.

Karaman ise yanıt olarak şu sözleri kullandı:

Tarif ettiğiniz davranışlar İslam dini ve ahlakına ve bizi biz yapan değerlerimize aykırıdır, ayıptır ve günahtır. Bu davranışları içeren bir faaliyete katılmak ve bunu izlemek elbette caiz değildir. Günah işleyerek kazanılan para da helâl olmaz."

Haberin Devamı

Sonraki Haber