Yılanları beklerken biz onlar ters köşe yaptı... Türkiye'de de her yerdelerdi.. İstilacı tür akına geçti, böyle giderse her yeri kaplayacak

Kış uykusundan uyanan yılanları beklerken, karıncaların istilası başladı. Her yerde bir anda sürü halinde beliren karıncalar, Türkiye'de de her yerden çıkabiliyor. Yapılan son araştırmalara göre, karıncaların hızla artan popülasyonları endişe verici boyutlara yükseldi. Yavaş yavaş baskın tür haline gelen istilacı karıncaların sayıları iki katına çıkınca, tüm dünya karınca istilasının tüm ekosistemleri etkileyeceğinden korkuyor.

İnsanların en korktuğu canlılardan biri olan yılanların kış uykularından uyanması beklenirken başka bir endişe verici olay, uzmanlar tarafından açıklandı. Adeta ters köşe yapan istilacı karıncaların hızlı artan popülasyonları, dünyanın her yerinde bulunan ekosistemleri etkisi altına alabilir. Türkiye'nin hemen her yerinde karşımıza çıkan karıncalar, dünya genelinde korku salmaya başladı. Araştırmalacılar bu istilacı karıncanın, Florida üzeriden dünyanın her yerine yayıldığını söylüyor.