YKS 2023 tercih kılavuzu yayımlandı! YKS tercihleri nasıl yapılır? Üniversite tercihleri için güncel kontenjanlar ve taban puanları neler?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih kılavuzu yayımlandı ve tercih işlemleri başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl üniversite hayallerini gerçekleştirmek isteyen öğrencilerin ter döktüğü YKS sınavında tercih kılavuzu yayımlandı. Öğrenciler YKS sınavında aldıkları puan ve başarı sıralamalarına göre tercih yapacak. Peki, YKS tercihleri nasıl yapılır? Nelere dikkat edilir? Üniversitelerin güncel kontenjanları ve taban puanları neler? İşte tüm detaylar...

2023 YKS tercih kılavuzu, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler tarafından bekleniyordu. YKS sonuçları sonrası, başarı sıralaması ve aldıkları puanlara göre kılavuz doğrultusunda tercih yapacak olan öğrenciler, bugün itibarıyla ÖSYM AİS ekranından tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Peki, YKS tercihleri nasıl yapılır? İşte üniversite tercihleri için güncel kontenjanlar ve taban puanlar.