Yolda kalmayın! Eğer bunu yapmazsanız İstanbulkart'ınızı kullanamayacaksınız!

Milyonlarca İstanbulkart sahibini ilgilendiren kampanyanın duyurusu yapıldı. Neredeyse her alanda kullanılmaya başlanan İstanbulkart sahipleri dikkat! Eğer bunu yapmazsanız yaolda kalabilirsiniz. Belirlenen tarihe kadar kişiselleştirilmeyen İstanbulkartlar kullanılamayacak.

İstanbulkart sahiplerini ilgilendiren duyuru İBB’den geldi. İstanbulkart kullananların kartlarını kişiselleştirmesi gerekiyor. Kişiselleştirilmeyen kartlar özel günlerde ücretsiz kullanım hakkı kazanamayacak. İstanbulkart mobil uygulaması üzerinden yapılabilen kişiselleştirmelerde son tarih 31 Aralık 2022 olarak belirlendi.

İstanbulkart sahiplerinin kartlarını kişiselleştirmesi zorunlu oldu. Kişiselleştirilmeyen kartlar alınan karar kapsamında kapatılacak.

Eğer siz de özel günlerde toğlu taşımayı ücretsiz kullanmak istiyorsanız hemen kişiselleştirme işlemini yapın. 

İstanbulkart nasıl kişiselleştirilebilir?

Haberin Devamı

İstanbulkart Mobil’e giriş yapılarak ana sayfadan ‘kart ekle’ alanındaki yönlendirmeler takip edilerek ya da www.bireysel.istanbulkart.istanbul adresinde gerekli bilgiler doldurularak kartlar kişiselleştirilebilir. İstanbulkart Mobil ya da internet üzerinden yapmak istemeyen kullanıcılar ise 153’ü arayarak kartlarını kişiselleştirebilir.

29 Ekim itibarıyla özel günlerde sunulan ücretsiz geçiş hakkından yalnızca kişiselleştirilmiş kart sahipleri faydalanabilecek. 18 Temmuz 2022 tarihinden sonra satın alınan kartlar kişiselleştirildiğinde ilk geçiş ödemesinden sonra 7,67 lira iade ediliyor.

1 Eylül’de başlayan kampanya ile daha önce market alışverişini İstanbulkart ile yapmamış olan kullanıcılara 150 liralık market alışverişlerinin 30 lirası iade ediliyor. Starbucks Mobil hesabına İstanbulkart’ı ile 50 lira yükleyen kullanıcılara 10 lira nakit iadesi yapılıyor. Beltur’da kendisine özel İstanbulkart’ı ile ödeme yapan kullanıcıların ödeme yaptıkları tutarın yüzde 10’u iade ediliyor.

Sonraki Haber