Yüz binlercesi bir anda harekete geçti. İnsan, hayvan, bitki ne varsa hepsini tehdit ediyor. Acı veren zehirli iğnesi, kör ediyor. Bahçelere dikkat

Küçücük boyuyla büyük işler yapan istilacı karıncaların, yüz binlercesi dünyanın o noktasında harekete geçti. İnsan, hayvan, bitki ne varsa hepsini tehdit ediyor. Acı veren zehirli iğnesi, çok şiddetli alerjik reaksiyonlara neden olurken aynı zamanda kör bile edebiliyor. Uzmanlar, herkesin bir an önce bahçelerini kontrol ettirmesi gerektiğini duyurdu.

Küçücük boyuyla büyük işler yapan istilacı karıncaların, yüz binlercesi dünyanın o noktasında harekete geçti. İnsan, hayvan, bitki ne varsa hepsini tehdit ediyor. Körlüğe yol açabilen, "acı verici, zehirli iğnesi" olan istilacı bir haşere, Avustralya'nın bir kasabasında keşfedildikten sonra acil bir çağrıyı tetikledi. Biyogüvenlik Queensland Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, aynı zamanda küçük ateş karıncaları olarak da adlandırılan elektrikli karıncalar, yakın zamanda Uzak Kuzey Queensland'deki Yungaburra Atık Transfer İstasyonunda bulundu.