Zam farkı ne zaman yatacak, ayın kaçında? 2024 Ocak memur ve emekli zammı/Zamlı maaş farkları Ocak’ta mı Şubat’ta mı ödenecek?

Ocak zammı 2024 memur ve emekli maaşı zammının netleşmesiyle birlikte milyonlarca kişi “Zam farkı ne zaman yatacak?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Yapılan resmi açıklamaya göre; memur ve memur emeklileri yüzde 31,5 oranında enflasyon farkına hak kazanmıştı. Bu noktada; zam farklarının hangi tarihte yatırılacağını öğrenmek isteyenler “Zam farkı ne zaman yatacak? 2024 Ocak memur ve emekli zammı/Zamlı maaş farkları Ocak’ta mı Şubat’ta mı ödenecek?” sorularına yanıt arıyor. İşte bilgiler.

Zam farkları ne zaman yatacak sorusunun yanıtı araştırılıyor. Enflasyon 2023 yılını yüzde 64,77 ile tamamladı ve son 6 aylık enflasyon yüzde 37,57 olarak gerçekleşti. Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını ise Ocak ayının ortasında alacak. Peki; zam farkı ne zaman yatacak, ayın kaçında? 2024 Ocak memur ve emekli zammı/Zamlı maaş farkları Ocak’ta mı Şubat’ta mı ödenecek? İşte yanıtı.