Yılbaşı kurabiyesi yapmanın en pratik yolu!

Yeni yıl yaklaşırken hem çocukların hem de büyüklerin severek tükettiği, bayatlamadan uzun süre saklanabilen Zencefilli Kurabiye Adam olarak da bilinen ve orijinal adı Gingerbread olan yılbaşı kurabiyesi yapmanın en pratik yolu!

Yeni yıl yaklaşırken özellikle çocuklarık bayılarak tükettiği hem de evde yapıldığı için sağlıklı sayılan Yılbaşı Kurabiyesi yapmak ister misiniz? İşte pratik yılbaşı kurabiyesi tarifi...

Orijinalinde gingerbread cookies olarak, şeklinden ötürü Zencefil Adam ya da Kurabiye Adam şeklinde de anılan geçen kıtır kıtır ve mis gibi kokan Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi yapmak oldukça basit.

Zencefilli yılbaşı kurabiyenizi yaparken pasta malzemeleri satan mağazalardan alacağınız yılbaşı ya da Kurabiye Adam kalıplarıyla kurabiyenizi yaparsanız çocuklar bu lezzeti daha da sever hale gelecektir.

Birçok tarif varken, fıın dağılmayan, şişmeyen şekli bozulmayan ve pratik zencefilli tarçınlı yılbaşı kurabiyesi için bu tarifle hemen kolları sıvayabilirsiniz.

Haberin Devamı

1 su bardağı esmer şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
2 adet soğuk yumurta
100 gr sıcaklığında tereyağı
Yarım su bardağı pekmez
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı toz zencefil
Alabildiği kadar un (yaklaşık 4 su bardağı kadar)

Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra biraz yoğurun, eğer zencefilli yılbaşı kurabiyenizin hamuru ele yapışıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.

Daha sonra kalıplarınızla hamura dileğiniz şekli verin. 170 derece olarak ısttığınız fırında 20 dakika kadar pişirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Sonraki Haber