Anadolu Yakası'nda kano keyfi başladı... Milli takım sporcuları eğitim verecek

Maltepe kıyılarındaki müsilaj sorunu bitti. Maltepe Belediyesi ve milli sporcuların işbirliğiyle vatandaşlara ücretsiz kürek ve kano eğitimleri başladı. Kabotaj Bayramı'nı kutlayan Başkan Ali Kılıç da 100 kişilik bir ekiple Maltepe açıklarında kürek çekti.

Her yıl 1 Temmuz'da kutlanan Kabotaj Bayramı nedeniyle ilk defa Maltepe'de bir etkinlik düzenlendi. 

Maltepe Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün İdealtepe Amatör ve Balıkçılar derneği Kürek Şubesiyle birlikte Maltepe açıklarında düzenlediği etkinlikte 100 kişilik ekip kanolarla birlikte kürek çekti. Aralarında milli sporcuların da olduğu etkinliğe katılarak sporcularla birlikte kürek çeken Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Üç tarafı denizlerle kaplı bir ülkede yaşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926 yılında aldığı bu kararın bizim için ne kadar önemli ve kıymetli olduğunu bir kez daha gördük. Özellikle denizlerimizin kirlendiği bir dönemde bugünün düşünülerek kutlanması çok büyük anlam ifade ediyor” diye konuştu.

Eğitim 1.5 ay sürecek

Maltepe Belediyesi, ilçe sahilinde ücretsiz kürek eğitimlerine başlıyor. Milli sporcuların eğitmenliğinde gerçekleştirilecek eğitimler 5 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Yaklaşık 1.5 ay boyunca devam edecek eğitimlere ilk etapta 100 kişi katılacak. 8 milli kürekçi tarafından verilecek eğitimler 12-17 yaş grubu ve 18 yaş üstü olmak üzere iki grup halinde yapılacak.

Anadolu Yakası'nda kano keyfi başladı... Milli takım sporcuları eğitim verecek - Resim : 1

Müsilaj sorunu kalmadı

Maltepe kıyılarının büyük ölçüde müsilajdan arındığına dikkat çeken Başkan Ali Kılıç, “Marmara denizinin müsilajdan arındırılması için başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere büyük bir mücadele örneği ortaya koyuluyor. Bugün de burada göründüğü gibi Maltepe kıyıları büyük ölçüde müsilajdan arındırılmış durumda. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.