"Anaokul ve kreşlerde tehlike var"

Okullar sadece anasınıfı öğrencileri için açıldı. İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri eğitime online devam edecek bu süreçte kreşler de açık olacak. Ancak bu durum tartışmaları da beraberinde getirdi.

Yüz yüze eğitim kısa süre önce kademeli olarak başlamıştı. Ancak birkaç gün öncesinde kısıtlama haberleri geldi ve yüz yüze eğitim de bu kısıtlamalara dahil edildi.

Yani artık çocuklar eğitime online olarak devam edecek. Ancak anaokuluna giden ve kreşe giden çocuklar ise bu kısıtlamalara dahil olmayacak.

Yani okullar kapalı iken kreşler ve anaokulları ise açık. İşte bu durum beraberinde tartışmaları getirdi. 

Çocukların hastalanma oranı büyüklere göre çok daha az. Ancak tedbirlerdeki amaç onların süper taşıyıcı olması yani belirti göstermeden virüs taşıyor olmaları.

Özellikle anaokuluna giden çocukların büyük annelerle temasının engellenmesi gerekiyor.

İşte bu yüzden de en büyük riski anasınıfına veya kreşe giden minikler yaratıyor.

Taşıyıcı olabilen çocuk anneannelere, büyükanneler ile dedelerine bu hastalığı bulaştırabilir. İlkokula giden öğrencilere bile hijyen kurallarını maske kullanımı öğretmek zorken anaokulu ve kreş çağındaki çocuklar için bu durum daha da zor.

Çocukların anaokullarında kendilerini koruması için öğretmenlere çok fazla iş düşüyor.

Kimi velilere göre karar yerinde, kimilerine göre ise anaokulları ve kreşler de kısıtlamaya dahil edilmeli.

Bilim insanları da aynı fikirde. Anaokuluna giden çocukların büyüklerle ve riskli gruptaki insanlarla temasının kaldırılması gerekiyor.