Mansur Yavaş'tan AnkaPark açıklaması: Yanılmışım maaliyeti 801 milyon dolarmış

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, canlı yayınına katıldığı bir televizyon programında AnkaPark hakkında konuştu. Melih Gökçek döneminde yapılan AnkaPark ile ilgili Yavaş, "Maliyetinin 750 milyon dolar olduğunu söylemiştim, yanılmışım. 801 milyon dolarmış" dedi.

Mansur Yavaş'tan AnkaPark açıklaması: Yanılmışım maaliyeti 801 milyon dolarmış

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, özel bir televizyon kanalında Fatih Altaylı'nın programına konuk olarak gündeme dair soruları yanıtladı. AnkaPark ile ilgili açıklamalarda bulunan Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı Adaylığı ile ilgili de konuştu.

Mansur Yavaş'ın açıklamaları şöyle;

"Tedbir kararının süresi doldu"

Ankapark'ın maliyetinin daha önce 750 milyon dolar olduğunu söyleyen Yavaş, bu konuda yanıldıklarını ve maliyetin 801 milyon dolar olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

 Ankapark'ın tedbir kararının süresi bitti. Kapandığında pandemi yoktu. Süre bittiği zaman ihtarı çektik. Burayı bıraktırdık. Orası çürüyor. Gittim tespit yaptırdım. Dışarda 111 milyon lira zararı var. Tahliye etmek istedik ama şahıs dava açtı. 6 katrilyonluk mal var orada.

"30 kablo hırsızlığını mahkemeye verdik"

Dosyada 111 milyon lira gerçekleşmiş bir zarar var. En az 30 tane kablo hırsızlığını mahkemeye verdik. Belediye işçileri dışarda bekliyor hırsızları yakalamak için. Bize teslim edilmiyor. Mahkemesi 13 Eylül'de. Bugün Beyefendi tweet atmış Mansur Yavaş batırdı diye."

"801 milyon dolar"

AnkaPark'ın maliyeti 750 milyon dolar demiştim hata yapmışım 801 milyon dolar oraya gömülmüş. Melih Gökçek daha önce sürekli değişik fiyatlar vermiş. Bu para Ankaralıların parası. Çin'deki bütün fabrikalar devletin. Parasını yatırınca her belgeyi veriyorlar. O tarihte alınan oyuncakların dinozorların fiyatını öğrenebilirsiniz

Cumhurbaşkanlığı Adaylığı açıklaması

Yavaş, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için de şu ifadeleri kullandı:

Sayın genel başkanların (Kılıçdaroğlu ve Akşener) mutabık kaldığı bir konu var, bu sistem konusu. Başkanlık sisteminin işlemediğini iktidar da görüyor.

Şimdi yeni bir sistem konuşuluyor. Bu sistemde Cumhurbaşkanlığı’ndaki ismin hiçbir önemi yok. Ben Cumhurbaşkanı isminin çok önemli olmadığını düşünüyorum.

Sayın Genel Başkan beni parti içindeki bir sürü muhalefete rağmen aday yaptı. Gururum okşanıyor ama motivasyonum bozuluyor.

Başkanlar net söylüyor, ‘Günü gelince Millet İttifakı olarak karar vereceğiz’ diyor.

Benim tek odaklandığım Ankara’nın yüzde 100’ünü memnun etmeye çalışmak. Doğmadık bebeğe don biçmemek lazım.