Ankara, Eskişehir, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Yozgat… 3 şeye çok dikkat edin. Bilseniz iyi olur

Ankara, Eskişehir, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Yozgat illerindeki vatandaşlara Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından 3 şeye dikkat etmeleri konusunda uyarı yapıldı.

Ankara, Eskişehir, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Yozgat… 3 şeye çok dikkat edin. Bilseniz iyi olur

Türkiye, Afrika’dan gelen çöl tozlarıyla mücadele ediyor. Adeta mavi gökyüzünü esir alan tozlar, yağmurla birleştiği zaman çamur şeklinde yağdı. Araçlar ve evlerin camları ciddi anlamda kirlenirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından vatandaşlara toz taşınımı uyarısı geldi.

MGM'DEN UYARI

MGM’den yapılan uyarıda, “Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı beklendiğinden; görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Ankara, Eskişehir, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Yozgat… 3 şeye çok dikkat edin. Bilseniz iyi olur - Resim : 1

ANKARA, ESKİŞEHİR, KAYSERİ, KIRIKKALE, KIRŞEHİR, KONYA, YOZGAT

Bu kapsamda Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat illerindeki vatandaşların çöl tozlarının etkisiyle ortaya çıkan görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmaları gerekiyor.