3 şehri sel vurdu! Yollar yarıldı, çatılar uçtu: Kahreden haber geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli sağanak yağış uyarısının ardından Ankara, Eksişehir ve Bilecik sel suları altında kaldı. Vatandaşların bayram sevinci kursaklarında kaldı. Bilecik'te sel sularına kapılan 70 yaşındaki kadın hayatını kaybetti.

3 şehri sel vurdu! Yollar yarıldı, çatılar uçtu: Kahreden haber geldi

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından Eskişehir genelinde etkisini gösteren sağanak yağış adeta hayatı felç etti. Özellikle Alpu ilçesinde yoğun şekilde etkisini gösteren sağanak yağış, zaman zaman yerini dolu yağışına bıraktı.

3 şehri sel vurdu! Yollar yarıldı, çatılar uçtu: Kahreden haber geldi - Resim : 1

Yol trafiğe kapandı
Alpu’nun Ağaçhisar Mahallesi’ne bağlanan yol, sel nedeniyle bir süre trafiğe kapalı kaldı. Sel nedeniyle mahsur kalan 25 araç, ekiplerin çalışmaları sonucu açılan yoldan kontrollü şekilde tekrar ilerlemeye başladı. Alpu ile Mihalıççık ilçeleri arasındaki karayolu ise 3-4 farklı noktadan sel sularına teslim olurken, yol trafiğe kapandı.

3 şehri sel vurdu! Yollar yarıldı, çatılar uçtu: Kahreden haber geldi - Resim : 2

Barakanın çatısı uçtu
Büğdüz Mahallesi’nde ikamet eden Ali Osman Ç.’nin evini basan sel suları, maddi hasara neden oldu. Eve intikal eden AFAD ekiplerinin çalışmaları ile sel sularını boşaltmak için çalışma başlatıldı. Bozan Mahallesi’nde bulunan bir tarladaki barakanın ise çatısı uçtu. Olay sonucu barakada maddi hasar meydana geldi.

3 şehri sel vurdu! Yollar yarıldı, çatılar uçtu: Kahreden haber geldi - Resim : 3

Bayram sevinci kursakta kaldı
Sağanak yağmur ve dolu yağışının etkisi altına aldığı Alpu'da bayram sevinci vatandaşın kursağında kalırken, AFAD, Karayolları ve belediye ekiplerinin ilçe genelinde çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. 

3 şehri sel vurdu! Yollar yarıldı, çatılar uçtu: Kahreden haber geldi - Resim : 4

Yollar yarıldı
Meteorolojinin uyarısını yaptığı sağanak yağış Ankara'nın Nallıhan ilçesinde sele neden oldu. Sel nedeniyle Nallıhan'ın birçok mahallesinde dereler taştı, tarlalar su altında kaldı, ceviz büyüklüğünde dolu yağdı, kuvvetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi ve yollar yarıldı. Dereden taşan su vatandaşlar arasında paniğe neden oldu. 

3 şehri sel vurdu! Yollar yarıldı, çatılar uçtu: Kahreden haber geldi - Resim : 5

Yaşlı kadın suya kapıldı
Alınan bilgilere göre, Bilecik’in Gölpazarı ilçesine bağlı Türkmen köyünde bugün öğleden sonra aniden bastıran şiddetli yağmur hayatı felç etti. Şiddetli yağmurun oluşturduğu sel suları, Asiye Bikmen'in oturduğu evin önünde bulunan istinat duvarının çökmesine neden oldu. Bu esnada Asiye Bikmen (70) suya kapılırken, annesinin suya kapıldığı gören oğlu Sinan Bikmen de hemen suya atladı.

3 şehri sel vurdu! Yollar yarıldı, çatılar uçtu: Kahreden haber geldi - Resim : 6

Cesedi 500 metre ileride bulundu
500 metre ileride köylüler Asiye Bikmen’in cansız bedenine ulaşırken, oğlunu da yaralı bir şekilde buldular. Asiye Bikmen’in cansız bedeni savcının incelemesinin ardından Gölpazarı İlçe Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, yaralı oğlu da aynı hastanede tedavi altına alındı.

3 şehri sel vurdu! Yollar yarıldı, çatılar uçtu: Kahreden haber geldi - Resim : 7

“Annesinin sele kapıldığı gören oğlu da suya atlamış”
Köy muhtarı Murat Yüksel, bugün öğleden sonra şiddetli bir yağmurun bastırdığını söyleyerek, "Bugün köyümüzde yaşanan afet sonrası bir ablamızı kaybettik. Evinin kapısının önünde sel ablamızı alarak götürdüğü esnada bunu gören oğlu da hemen suya atlamış. 500 metre ileride Asiye Bikmen'in cansız bedenine ulaşılırken, oğlu da yaralı bir şekilde bulundu. Oğlunun acıdan bağırdığı için köylüler sesini duymuş ve bu şekilde ikisi de bulunmuş. Türkmen köyünün başı sağ olsun" dedi.

3 şehri sel vurdu! Yollar yarıldı, çatılar uçtu: Kahreden haber geldi - Resim : 8