Ankara, Konya, Sivas, Elazığ, Gaziantep veya Adana değil. Türkiye'de İstanbul'la birlikte bir şehir daha su altında kalacak

Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan küresel ısınma raporu yeniden gündeme geldi. Rapora göre Türkiye'de İstanbul'la birlikte suların seviyesinin yükselmesi nedeniyle sular altında kalacak bir il daha var.

Ankara, Konya, Sivas, Elazığ, Gaziantep veya Adana değil. Türkiye'de İstanbul'la birlikte bir şehir daha su altında kalacak

Küresel iklim değişikliği artık dünya genelinde ciddi olumsuz etkiler yaratmaya başladı. İklim değişikliği nedeniyle mevsimler kaydı ve kış mevsimi artık yavaş yavaş ortadan kayboluyor. Küresel ısınmanın kendisini bu kadar ciddi bir şekilde hissetirmesinin ardından Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan bir rapor da yeniden gündeme oturdu. Rapora göre Türkiye'de 100 yıl içerisinde deniz seviyesi yükselecek. 

İSTANBUL'DA BAZI BÖLGELER SULAR ALTINDA KALACAK 

BM tarafından hazırlanan rapora göre su seviyelerinin yükselmesiyle birlikte İstanbul'un bazı bölgeleri sular altında kalacak. Deniz seviyesindeki 1 metrelik yükselmeyle Haliç'in iç kesimlerinde ve Küçükçekmece civarında sorunlar yaşanabileceği söyleniyor.

SULAR ALTINDA KALACAK İKİNCİ ŞEHİR

Yine bu bölgedeki buzların çok hızlı erimesi mümkün. Bu buzlar erken eriyecek olursa, İstanbul, İzmir gibi kıyı şehirlerinde deniz seviyesi çok hızlı bir şekilde birkaç metre artacak. Bu duruma vatandaş açısından bakarsak, ev alacak kişilerin deniz kenarlarını tercih etmemeleri gerekecek.