Küçük çocuk köpek saldırısında yaralandı!

Ankara Mamak’ta başıboş köpeğin saldırısına uğrayan çocuğa kaçmak isterken servis çarptı.

Küçük çocuk köpek saldırısında yaralandı!

Olay, 29 Kasım'da sabah saat 08.30 sıralarında Mamak ilçesi Cengizhan Mahallesi 859. Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ortaokul 7. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Utku Tozkoparan’a okula gittiği sırada başıboş bir köpek saldırdı. Köpekten korktuğu için yola doğru koşan Tozkoparan’a o esnada Ümit Ç. idaresindeki servis aracı çarptı.

Çarpmanın etkisiyle metrelerce savrulan talihsiz çocuğu görenler sağlık ve polis ekiplerine ihbarda bulundu. Talihsiz çocuk, yapılan ilk müdahalenin ardından Hacettepe Hastanesine kaldırıldı. Sağ kolundan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan çocuk, hastanedeki iki günlük tedavisinin ardından taburcu edildi. Gözaltına alınan servis sürücüsünün ise serbest bırakıldığı öğrenildi.
Ölümden kıl payı kurtulan minik Utku ve ailesi, başıboş köpeklerden dolayı tehlikede olduklarını ve durumun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

“O an sadece korktum ve acı hissettim”

Yaşadığı korku dolu anları anlatan Utku Tozkoparan, “Salı günü sabah arkadaşlarımla birlikte okula gidiyordum. Okulun arkada bahçesindeki köpeklerden birisi uyanmıştı. Biz de kaldırımda yürüyorduk. O köpek birden havlayarak üzerimize koşmaya başladı. Arada demirler vardı ama ben üzerimize atlayacak diye korktum. Karşıya geçmek için yola doğru koştum. O sırada oradan geçen servis bana çarptı, geriye doğru fırladım. Annemi, öğretmenlerimi aradılar. Ambulans geldi, hastaneye kaldırıldım. Bir sürü ultrason ve röntgenim çekildi. Bazı sonuçlarda kolumda kırık olduğunu söylediler. Bugün kolumu alçıdan çıkardılar. Kırık yokmuş. Burada çok fazla köpek var. 2 ya da 3 sene önce yine köpek saldırısına uğramıştım burada. O yüzden köpeklerden çok korkuyorum. Servis aracı koluma çarptı. O an sadece korktum ve acı hissettim. Şu an biraz ağrılarım var. Başıboş köpeklerin kısırlaştırılarak barınaklara teslim edilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Eğer önden çarpsaymış, ‘Hiçbir şekilde kurtulma şansı olmaz’ dediler”

Evladını yerde gördüğü anda dehşete düştüğünü söyleyen anne Gülden Tozkoparan, “Oğlumu sabah okula gönderdim. Köpek korkusu olduğu için hep ben götürüyordum. Birkaç gündür de kendisi arkadaşlarıyla gidiyordu. Gönderdikten 5 dakika sonra beni telefonla aradılar. ‘Çocuğunuz düştü, gelir misiniz’ dediler. Okula yaklaşınca yolda bir kalabalık gördüm. Bir sürü polis vardı. Baktım ki çocuğum yerde. O sıra kendimden geçtim. Çocuğumda zaten yıllardır köpek korkusu var. 2-3 yıl önce yine saldırmışlardı. Tekrar o korkuyu yaşamasının üzerine bir de araba çarptı. Hemen hastaneye götürdük. Çokça filmini çektiler. ‘Dirseğinde kırıklar var’ denildi. Omzundan parmaklarına kadar alçıya aldılar. Kontrole gittiğimizde kırık olmadığını, hassasiyet olduğunu öğrendik. Alçıyı çıkarttılar. Kolunu fazla hareket ettirmeyecek. Bacaklarında ve dizlerinde biraz ağrılar var. Parmaklarında da kanamalar ve soyulmalar oldu. Araç yandan çarptı. Eğer önden çarpsaymış ‘Hiçbir şekilde kurtulma şansı olmaz’ dediler” ifadelerini kullandı.

“Daha kaç çocuk canından olacak”

Mahallerinde çok fazla sahipsiz köpek olduğunu ifade eden anne Tozkoparan, “Bunların hepsinin sebebi başıboş sokak köpekleri. Ben o gün evladımı kaybedebilirdim. Çocuklar değil, bizler bile sokağa çıkamıyoruz. Bunların hepsinin toplanıp, barınağa göndermelerini rica ediyorum. Kaç tane çocuk daha zarar görecek. Çok büyük bir korku ve üzüntü yaşadık. Bu köpeklerin kısırlaştırılıp barınaklara gönderilmesi gerekiyor. Daha kaç çocuk canından olacak. Benim evimin önü park ama çıkamıyoruz. Geçen gün tam 27 tane köpek saydım, bir o kadar da arkasında vardı. Havladıklarında büyük insanlar dahi korkuyor. Büyük küçük demeden herkese saldırıyorlar. Bir an önce bu konuya el atılmasını istiyorum. Biz hayvanlara karşı değiliz, bizler de hayvan seviyoruz ama bu kadar da başı boş bırakılıp da insanlara zarar vermesi hiç hoş değil” şeklinde konuştu.

“İnsanlar korka korka gidiyor”

Çevre esnaflardan Mert Aydoğdu insanların başıboş köpekler yüzünden sıkıntılar çektiğini aktararak, “Okulun bahçesindeki köpek, kaldırımda yürüyen çocuğa saldırdı. Çocukta korktu ve yola çıktı. Yola çıkınca da servis aracının köşesine çarptı. Servis sürücüsünün bir hatası yoktu. Aşağıdaki park, okulun bahçesi ağzına kadar köpek dolu. Herkes şikayetçi. Hayvanları toplayıp güzel bir yere koysunlar. Çocuk, ‘kolum ağrıyor’ diyordu. İncinme ya da kırılma olabilirmiş. Sabahları buradan işe gidenler korkarak gidiyor. İnsanlar korka korka gidiyor. 50 tane köpek var. Bu konuda tepkiliyiz. Belediye ilgilense belki de bu olaylar çözülecek” dedi.