Zihinsel engelli kıza kabusu yaşattı! Savcının mütalaası şoke etti! "Çok utandım"

Ankara'da 27 yaşındaki zihinsel engelli Şirin Dilan E.'yi zorla alıkoyarak cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan 29 yaşındaki Muhammet Burak E. hakkında savcı beraat istedi. Açıklanan mütalaada Şirin Dilan E.'nin rızasıyla sanığın yanına gittiğini belirtildi.

Zihinsel engelli kıza kabusu yaşattı! Savcının mütalaası şoke etti! "Çok utandım"

Yenimahalle ilçesi Batıkent semtinde oturan zihinsel engelli Şirin Dilan E., geçen yıl 4 Ağustos'ta evinden çıktıktan sonra kayboldu. Şirin Dilan E., Etimesgut ilçesindeki parkta yürürken bulundu. 16 saat sonra ulaşılan Şirin Dilan E.'nin ifadesi üzerine, zorla alıkoyma ve cinsel istismar iddiasıyla Muhammet Burak E., gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrolle serbest bırakıldı. Muhammet Burak E. hakkında 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlarından 32 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Zihinsel engelli kıza kabusu yaşattı! Savcının mütalaası şoke etti! "Çok utandım" - Resim : 1

Savcı 'rızası var' dedi
Ankara 37'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Muhammet Burak E. ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı, dava dosyasına giren adli tıp raporunu okudu. Raporda, Şirin Dilan E.'nin engel durumunun dışarıdan bir kişi tarafından fark edilemeyeceği ancak doktorlar tarafından anlaşılabileceği belirtildi. Mütalaasını açıklayan savcı, sanığın cinsel amaçla zorla alıkoyduğu iddia edilse de Şirin Dilan E.'nin kendi rızasıyla yanına gittiğini savundu.

Beraat talep etti
Sanığın, daha sonra Şirin Dilan E.'yi evine göndermek istediğini ancak kızın istemediğini, bunun üzerine sanığın genç kızı tartakladığını, alıkoyma kastıyla hareket etmediğini kaydetti. Savcı, sanığın Şirin Dilan E.'nin zeka geriliğini fark etmediğini, suçta yasal unsurların oluşmadığını savundu. Savcı, bu nedenle sanık Muhammet Burak E. hakkında 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından beraat talep etti. Mahkeme heyeti, avukatlara mütalaaya karşı savunma yapmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

Zihinsel engelli kıza kabusu yaşattı! Savcının mütalaası şoke etti! "Çok utandım" - Resim : 2

"Engelli olduğunu bilmiyordum"
Önceki duruşmada sanık Eroğlu, Şirin’e zorla bir şey yapmadığını, iki medeni insan gibi tanışıp görüştüklerini öne sürerek, “Saldırı gibi bir durum söz konusu değil. Hep iyi niyetli oldum. Ona asla zarar vermedim. Engelli olduğunu bilmiyordum. Olayı internetten görünce şok oldum ve korktum. Kendisini evden göndermek istedim ama gitmedi. Suçsuzum” demişti. 

"Çok utandım"
Şahsın kendisini evlenme vaadiyle kandırdığını söyleyen mağdur Şirin Dilan Erdoğdu önceki duruşmada, “Serkan diye birisi beni tehdit ediyordu. Ben de Burak’tan yardım istedim. O da bana 'Gel ben tek yaşıyorum, seninle evleniriz. Ben sana bakarım' diyerek beni kandırdı. Sonradan öğrendiğimde kendisi evliymiş zaten. Sonradan Burak’la buluştum, beni evine götürdü. Oturduk sohbet ettik, sonra biraz dokundu, çok utandım. Eve geri dönmek istemedim, korktum ailem döver beni diye. Benimle cinsel ilişkiye girmek istedi ama ben istemedim. Beni öperken videoya almış, polisler söyledi. Evi aramaya polisler gelince beni depo gibi bir yere sakladı. Sonra zorla göndermeye çalıştı ve boğazımı sıktı” ifadelerini kullanmıştı.