Kan donduran vahşet! Anne yıllar sonra itiraf etti: Savcı mütalaasını açıkladı

Ankara'da 2012 ve 2013 yıllarında birer yıl arayla kaybolan ve 10 yıl sonra cinayete kurban gittikleri anlaşılan 2 kardeşin cinayetiyle ilgili davada mütalaasını açıklayan savcı, 3 sanığa 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Kan donduran vahşet! Anne yıllar sonra itiraf etti: Savcı mütalaasını açıkladı

Oğulcan Bertan Karaoğlu (22) ile Özgür Çağkan Barış Karaoğlu (18) hakkında 10 yıl önce 1'e yıl arayla kayıp başvurusu yapıldı. Savcılığın talimatıyla kayıp dosyası, geçen yıl raftan indirildi. Olayın çözülmesi için emniyet, özel bir ekip kurdu. 2 kardeşin cinayete kurban gittiğini belirleyen ekipler, çocukların annesi Fahriye Güler, sevgilisi İbrahim Terzioğlu ve onun oğlu Arman Terzioğlu'nu, 8 Ekim 2021'de gözaltına aldı.

Hobi bahçesine gömdüklerini itiraf etti
Anne Güler, 2 çocuğunu sevgilisine öldürttükten sonra Ayaş ilçesine bağlı Ortabereket Mahallesi'ndeki hobi bahçesine gömdüklerini itiraf etti. Burada yapılan kazıda iki kardeşin cesedi bulundu. İfadelerinin ardından 3 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Savcılık, soruşturma sonrası 3 sanık hakkında da 'tasarlayarak canavarca hisle adam öldürmek' suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle dava açtı.

Savcı mütalaasını açıkladı
Ankara Batı 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Fahriye Güler, İbrahim Terzioğlu ve Arman Terzioğlu ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı, sanık ve tanık beyanlarının tamamlandığını belirterek, esasa ilişkin görüşünü açıklaması için Cumhuriyet Savcısına söz verdi. Savcı, mütalaasında anne Güler, sevgilisi İbrahim Terzioğlu ve onun oğlu Arman Terzioğlu'nun birlikte ve planlı hareket ederek cinayetleri işlediklerini bildirerek, "Sanıkların, Özgür Çağkan Barış Karaoğlu'nu fikir ve eylem birliği içerisinde öldürdükleri, Oğulcan Bertan Karaoğlu'nun ölümünde ise Güler'in öldürme planı içerisinde hareket ettiği, bununla birlikte, öldürme eyleminde fiili iştirakinin bulunmadığı, bu ölümde azmettiren sıfatına sahip olduğu, Oğulcan'ı, İbrahim ve Arman'ın birlikte öldürdükleri, her iki cesedin öldürme eylemlerinden sonra İbrahim ve Arman tarafından gömüldüğü ve bu şekilde üzerlerine atılı suçları işledikleri sabit olduğu anlaşılmıştır." tespitinde bulundu. 

3 sanığa 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet talebi
Savcı, sanıklar Güler, İbrahim ve Arman Terzioğlu hakkında ‘tasarlayarak canavarca hisle adam öldürmek’ suçundan ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre taleplerini kabul ederek, duruşmayı erteledi.