İşte Ankara'daki vahşetin bahanesi!

Şeyma Yıldız’ın, babası tarafından ‘erkek arkadaşı olduğu’ bahanesiyle canice öldürülmesi Türkiye'yi yasa boğdu.

İşte Ankara'daki vahşetin bahanesi!

Şeyma’nın ağabeyi H.Y. ifadesinde, “Ailemizde hiçbir sorun yoktu. Babam en çok da Şeyma’yı severdi, Şeyma’da babamı çok severdi. Babam internetlerde uygunsuz bir görüntü görmüş, oradaki kişiyi de Şeyma’ya benzetmiş. Bunun üzerine kafasında bir şeyler kurguladığını düşünüyorum” diye konuştu.

Şeyma’nın yaşadıklarının bir benzeri İstanbul’da da yaşanıyordu. İstanbul Başakşehir’de bir kişi dün akşam saat 19.00 sıralarında polisi arayarak, “Burada bir kızı Şamlar Ormanı’na kaçırdılar” diyerek, kaçırma olayında kullanılan aracın plaka bilgisini verdi. Polis ekipleri aracı Sazlıdere mevkisinde gördü. Kaçan aracı durduran polis, Mehmet Emin D. (45) ve Ramazan D.’yi (40) gözaltına aldı. Ağzı koli bandıyla bantlanan P.D.D. (17) aracın bagajındaydı ve çamur içindeydi. Polise “Babam ve amcam, erkek arkadaşım var diye beni öldürecek” dedi. Aracın şoför kısmındaki kapının cebinde 23 santimetrelik ekmek bıçağı bulundu. P.D.D.’nin babası Mehmet Emin D. ve Ramazan D. erkek arkadaşından ayrılması için korkutmak amaçlı götürdüklerini iddia etti.

P.D.D. ile erkek arkadaşı 4 yıl önce okulda tanışmıştı. Aile bu durumu öğrenince karşı çıktı. P.D.D.’yi okuduğu liseden alıp açık liseye yazdırdı. Olayın yaşandığı gün halası, P.D.D.’nin erkek arkadaşını sokakta gördü ve babasına haber verdi. Ardından baba ve amca, P.D.D’yi ormana kaçırdı. Baba ve amca ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ten tutuklandı. P.D.D. ise çocuk yurduna yerleştirildi. Polise ihbarı P.D.D.’nin erkek arkadaşının yaptığı öğrenildi.